Probajte ovaj ukusni, pljosnati hleb sa mediteranskim začinima,maslinama i maslinovim uljem. Predivan je!

Potrebni sastojci:

  • 500 gr brašna
  • 300 ml mlake vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • mala kašika šećera
  • 1 pakovanje suvog kvasca
  • prstohvat kvasca

2 čena belog luka

  • 1 kašičica suvog ruzmarina
  • nekoliko čeri paradajza
  • masline
  • Način pripreme:

    Sjediniti brašno, suvi kvasac, šećer i so. Dodati mlaku vodu i maslinovo ulje. Promešati i brašnom zamesiti testo.

    Testo odmah razvući i staviti u podmazan pravougaoni pleh. Preko staviti streč foliju i ostaviti da odstoji oko 1h na toplom mestu.

    Maslinovo ulje zagrejati da bude mlako, dodati sitno iseckani beli luk i suvi ruzmarin. Sklonite streč foliju i time prelijte testo a zatim u testu napravite udubljenja da biste tu stavili masline i čeri paradajze.


    Italijanske piroške: Orignalan recept za najlepše testo!

    profimedia0033887890.jpg
    Foto: Profimedia

    Ponovo ostavite 10-15 minuta da testo podođe a onda dodajte masline i iseckane čeri paradajiščiće i pospite morskom solju.

    Pecite u zagrejanoj rerni na 220 °C oko 20-25 minuta.

    Uživajte u ovom biseru italijanske kuhinje! Prijatno!

    Stil.kurir.rs

    Neodoljivo hrskavi i ukusni hlepčić sa paradajzom i maslinama - nema ko ga ne voli!