Kuvano testo

Italijanske piroške: Orignalan recept za najlepše testo!

Iznenadićete se koliko jednostavno se spremaju

Recepti
Autor:
Italijanske piroške: Orignalan recept za najlepše testo!
Foto: Printscreen Youtube / Moja mala kuhinja

Sastojci:

Za testo: 800 ml mleka (ili vode), 10-20 g maslaca, so, 400 g brašna

Još za pečenje: 3 jaja, prezle, so

Ili za prženje: ulje

Za punjenje - po želji: praziluk, paradajz, mocarela, začini

Priprema:

Zagrejte mleko, ali pazite da ne proključa. Dodajte maslac. Posolite.

Kada se maslac otopi smanjite temperaturu. Dodajte prosejano brašna i mešajte.

Varjačom umestite testo dok je još na vatri, oko 4 minuta.

Ostavite testo da se ohladi pa ga premesite rukom.

Rastopite maslac u tiganju. Izdinstajte praziluk isečen na kolutiće, posolite. Sklonite sa vatre i dodajte seckan paradajz, mocarelu i dodajte so i biber po želji i promešajte.

U piroške možete da stavite punjenje po želji, ovo je samo predlog.

Stavite testo na površinu posutu brašnom i premesite još jednom.

Razvucite testo na debljinu oko 2 - 3 mm. Vadite delove testa činijom prečnika po želji.

Na sredinu svakog kruga stavite punjenje pa preklopite pirošku i pritisnite ivice da se dobro zatvori (možete da pritisnete viljuškom).

Umutite jaja, dodajte so. Pirošku umočite u jaja s obe strane pa je uvaljajte u prezle. Ređajte u pleh postavljen pek papirom. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Ako više volite, piroške možete da pržite u dubokom ulju.

Prijatno!

Izvor: Youtube / Moja mala kuhinja

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs