Ne bacajte jelo

Pravilno podgrevanje hrane: Povrće isključivo u rerni, ribu bolje jedite hladnu!

Jaja ne podgrevajte nikada i ni na koji način, dok pohovana piletina ponovo dobija odličan ukus ako se umota u aluminijumsku foliju i zagreje u tosteru
Fitnes & Nutricija
14:46h
Pravilno podgrevanje hrane: Povrće isključivo u rerni, ribu bolje jedite hladnu!
Foto: Thinkstock

Često vam se dešava kada podgrejete hranu da ona uopšte nije istog ukusa kakvog je bila kad je tek spremljena?

To se dešava zbog toga što pravimo greške dok podgrevamo hranu. Neke namirnice uopšte nisu predviđene za podgrevanje, veliki broj jela ne bi trebalo stavljati u mikrotalasnu pećnicu, ali velika većina namirnica, srećom, može da ima odličan ukus kada se ugreje, samo ukoliko se podgreje kako treba.

Koje namirnice nikada ne treba stavljati u mikrotalasni i zašto, saznajte OVDE - jaja eksplodiraju!

1. Meso

Ukoliko želite da podgrejete odrezak, nikada to ne smete činiti tako što ćete podgrejati čitavu šniclu u mikrotalasnoj. Isecite je na manje komade i ugrejte ga na tiganju na malo ulja.

2. Povrće

Pečeno povrće možete podgrejati samo ako ga stavite u rernu i zagrejete na laganoj vatri. Druge načine zaboravite.

3. Testenina

Testeninu nikada nemojte podgrevati u mikrotalasnoj. Dovoljno je malo masnoće u tiganju i da ona ponovo bude savršena.

OVDE otkrijte kako da spremite savršenu testeninu za samo 15 minuta!

4. Kafa

Kafu nikada ne bi trebalo podgrevati, ali ako baš morate mikrotalasna je idealno rešenje.

5. Jaja

Jaja nikada ne smete podgrevati, ni na koji način.

6. Riba

Riba je najbolja kada je tek pečena, a ako pokušate da je podgrejete, samo je možete pokvariti, pa prema tome radije je jedite hladnu.

Kako konzumiranje ribe može da smanji rizik od depresije, saznajte OVDE.

7. Piletina

Pohovanu piletinu zamotajte u aluminijumsku foliju i zagrejte je u tosteru. Dovoljno je da lagano pritisnete toster i sačekate nekoliko minuta kako biste dobili savršeno jelo.

8. Pica

Pica je svakako još jedno jelo koje ne smete grejete u mikrotalasnoj i u rerni. Stavite komad pice u poklopljenu posudu i na šporetu, na laganoj vatri je zagrijte.

OVDE saznajte kako da napravite savršeno testo za picu - poput italijanskih majstora kulinarstva!

9. Supe i čorbe

Supe i razne čorbe najbolje je zagrevati na šporetu, na jakoj vatri uz povremeno mešanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs