Dosta je bilo

Prestanite da ubijate ljubimce: Ljudska hrana nije za životinje!

Jedna viršla je za njih kao tri hamburgera za čoveka
Ljubimci
23:48h Autor:
Prestanite da ubijate ljubimce: Ljudska hrana nije za životinje!
Foto: Ilustracija Thinkstock

Ljubiteljima životinja je dobro poznato kako je teško reći “ne” svom ljubimcu. A posebno u situacijama kada se cela porodica okupi za trpezarijskim stolom. Skoro da ne prođe obrok, a da se pas ili maca ne “ogrebu” za koji slatki zalogaj sa stola od hrane koja, ipak, nije namenjena njima. Stručnjaci veterine širom sveta tvrde da hranjenje ljubimaca sa ostacima sa stola posle obroka predstavlja jedan od glavnih uzročnika gojaznosti kod kućnih ljubimaca, a potom i brojnih vrlo opasnih bolesti koje se najčešće po životinje završavaju smrtnim ishodom.

Odelo ne čini čoveka: Tužna priča jednog ružnog, starog mačka

Najnovija istraživanja sprovedena u zemljama širom sveta kažu da se četiri od pet veterinara svakodnevno u poslednje dve godine susreće sa sve većim brojem ljubimaca koji su preuhranjeni. A ista istraživanja kažu da jedan od tri vlasnika hrani svog ljubimca ostacima sa trpezarijskog stola.

Takođe, većina vlasnika, kako kažu brojni veterinari, prosto potcenjuje kalorijsku vrednost ljudske hrane, koja je u stvari izuzetno pogubna za naše ljubimce.Tako je, na primer, za jednog omanjeg psa, kao što je to koker španijel, primera radi, jedna hot-dog viršla ekvivalent tri obilna hamburgera za odraslu osobu.

Nevidljivo ljudskom oku: Misteriozne stvari koje vaša mačka vidi!

Hraneći kuce i mace ljudskom hranom ili ostacima sa našeg stola bukvalno im prekraćujemo život, tako što ta hrana njima mnogo brže narušava zdravlje i čini ih manje otpornim na razne bolesti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs