Uređenje kupatila

Oltar za pročišćenje duše i tela: Kade su opet u modi! (FOTO)

Samostojeće kade opet su u modi. Pogledajte neke zanimljive modele.

Enterijer
14:51h Autor:
Oltar za pročišćenje duše i tela: Kade su opet u modi! (FOTO)
Kada, Foto: Shutterstock

Voda blagotvorno utiče na naš organizam, pored ispijanja, i kupanjem.

Mnogi su razvili teorije o toku vode i odnošenju negativne energije sa sobom - "Voda čuje, upija..." Svi se moramo složiti da prija oštar tuš rano ujutro ili kada nemamo mnogo vremena.

Voda opušta... Ako volite hladnu vodu, razbudiće vas i dati dodatnu energiju. Postoji tvrdnja da je kombinovanje toplog i hladnog mlaza vode dobar za podsticanje cirkulacije, a samim tim i za mnoge druge tegobe koje ona sa sobom nosi.

Detoks kupka protiv gripa: Kombinacija 5 sastojaka tera prehladu za nekoliko sati! (RECEPT)

Kupka
Kupkafoto: Shutterstock

Topla kupka je nešto posebno. Opušta napete mišiće tela, opušta naš um... Mirisi koje volimo okružiće nas iz kupke i dodatno nam prijati.

Pre nekog vremena tuš kabine postale su trend. Mali prostor, nedostatak vremena da se posvetimo sebi, želja da probamo novi trend i ko zna koji još posebni razlozi doveli su do toga da kade nestanu iz većine kupatila. Zamenile su ih uske, plitke, ograđene tuš kabine, koje su tuširanja skratile na minimum.

Kako se sve u životu vrti u krug, naročito trendovi, svi koji imaju prostora unose kade opet u svoja kupatila. Kako i ne bi, kada su tako privlačne na oko, a i možete se potpuno opustiti i ispružiti. Različiti modeli mogu se naći na tržištu, a najpopularnije su one samostojeće, uzidane su stvar prošlosti.

Japanska kupka: Dubinsko opuštanje je zagarantovano!

Ako ste ljubitelj vintage stila, elegantne kade sa bogatim nogicama dočaraće atmosferu damskog kupatila, u kome će uživati sva vaša čula.

Neverovatne moći maslinovog ulja: Evo šta može da učini za vaše zdravlje, negu i lepotu! (RECEPTI)

Da pojačate utisak devojačke oaze lepote, vaša nova vintage kada može biti roze...

Kupatilo vam je malo: Uz ova ova 4 trika vizuelno ćete uvećati prostor! Probajte, bićete oduševljeni

Ili, ako želite još luksuzniji izgled, može to biti metalna kada, a stil birajte prema ličnim afinitetima - starinski...

Dizajneri enterijera otkrili: 7 grešaka zbog kojih kupatilo izgleda jeftino! (FOTO)

... ili moderna kada u nijansi žutog zlata.

Moderni vodokotlići imaju dva dugmeta: Znate li koji čemu služi?

Ako razmišljate o kadi, a želite da kreirate savršenu atmosferu za par, gde će se i muškarac podjednako dobro osećati, crna moderna kada jednostavnih linija uneće dozu luksuza i elegancije u vaše zajedničko kupatilo.

Keramičar otkrio tajnu za čišćenje fuga: Napravite sami rastvor koji će učiniti čuda u vašem domu!

Ljubitelji morskih dubina, plaža i tirkizno plave vode ugođaj sa odmora mogu preneti i u svoje kupatilo. Pločice u kupatilu možete zameniti vodootpornom bojom ili čak tapetama. Koristite boje prirode - peska i drveta, a u detaljima dodajte mornarsko plavu ili tirkiznu. Ili, ako ste veliki ljubitelj boja, okrečite ceo jedan zid iza kade u tirkiznu boju.

Čist luksuz u samom srcu Njujorka: Zavirite u stan muzičke legende i njegove supruge! (FOTO)

Obratite pažnju i na slavine koje kupujete. Vintage zlatne su savršene uz kade sa nogicama.

Nestvarna kuća Serene Vilijams: Da li je lepša spolja ili iznutra? (FOTO)

Kade mogu biti u dekoru drveta, pogledajte možda vam se dopadne...

I u kupatilo možete smestiti malo dekorativnih detalja. Npr, korisno i lepo je da pored vaše samostojeće kade postavite stočić ili hoklicu, a možda i tabure - u zavisnosti od stila uređenja kupatila. Ovde možete postaviti dekorativne boce sa uljima za kupanje, ili morsku školjku...

Orhideja je vrlo zahtevna biljka: Evo koja vrsta ovog divnog cveta uspeva čak i u kupatilu!

I stolica je dobro rešenje. Doprineće opuštenoj i udobnoj atmosferi, a možete odložiti stvari na nju. Ili sesti dok nanosite omiljeni losion za telo...

Kokosovo ulje u službi lepote: Naučite trikove od kojih ćete se preporoditi!

I veštačka biljka u nekom uglu kupatila može biti super dodatak. Kao i polica sa peškirima. Ili čak elegantan manji svećnjak.

Ako ipak nemate prostora ni za kadu, a kakoli za dodatke poput cveća i svećnjaka, i vaše kupatilo može biti divno i udobno. Postavite tuš kabinu koja je dublja i u uglu ima prostor za sedenje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs