Fešn vik u Parizu

Žan Pol Gotje poručuje iz Pariza: Magija je u asimetriji (FOTO)

Čuveni dizajner je spojio nespojivo, odbacio simetriju, pomirio kič i jednostavnost, a istovremeno napravio vrlo nosive komade koji pripadaju "haute couture" klasi
Trendovi 30.01.2015. - 16:26h Autor: Stil
Foto: Profimedia, AP
1 / 8 Foto: Fonet / AP

Definjicija visoke mode u rečniku Žan Pol Gotjea je ono što smo svi dugo čekali - umetnost koja je nosiva. Poznat po tome što kroz čitav svoj radni vek pokušava da pomeri granice postojećeg, Gotje je svojom novom kolekcijom ponovo pokazao kako se to radi.

 

Spojio je nespojivo, odbacio simetriju, pomirio kič i jednostavnost, a istovremeno napravio vrlo nosive komade koji pripadaju "haute couture" klasi.

 

Šanel kao pravi vesnik proleća: Stomak je novi dekolte! (FOTO, VIDEO)

 

Priča koju je Gotje ispričao na pistama aktuelnog Fešn vika u Parizu, naučila nas je da se i najskladnija celina sastoji od toliko različitih elemenata, koji ne moraju da odustanu od svojih osobenosti. Ne samo da je insistirao na kontrastu boja, već je jasan akcenat stavio i na različitost leve i desne strane. Tako u jenoj haljini imamo dugački rukav s jedne, i bretelu s druge strane.

 

U istoj haljini, iz jednog profila možemo izgledati kao ozbiljna poslovna žena u mantilu, ili kao Merilin Monro ukoliko nas posmatraju iz druge perspektive. Posmatrač koji stoji ispred nas, imaće ispred sebe zanimljivu sliku žene koju želi bolje da upozna.

 

Merilin Monro pre i posle plastičnih operacija! (VIDEO)

 

Čuveni dizajner otišao je čak i korak dalje. Pomirio je najkitnjastiju venčanicu i svedene klasične pantalone. Svako je ostao svojstven sebi, a zajedo izgledaju magično.

 

Versaće za hrabre: Haljine koje otkrivaju sve i ništa (FOTO, VIDEO)

 

Kao i u svakoj bajci, i ova Gotjeova krije blago u bojama starog zlata, patine i bronze. Kombinacija futurističkih krojeva i materijala koji podsećaju na prošle vekove, posebni je pečat ove kolekcije.

 

Želela je unikatnu haljinu: Mlada rukom prišila 22.000 guščjih pera na venčanicu! (FOTO)

 

A za one koji svoju bajku doživljavaju u netaknutoj prirodi, asimetrija je posebno važna jer ističe unikatnos svakog živog bića.

 

Više modela iz ove nestvarne kolekcije pogledajte u galeriji ispod teksta:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...