Za uspeh je potrebna velika strast

Duh Turske u srcu Beograda: Kako je porodica Jordanovski napravila biznis koji cveta gotovo 100 godina!

Decenije vrednog rada pomešanog sa mnogo ljubavi i strasti prema ovom starom zanatu, učinile su da King’s Shop postane sinonim za kvalitetan domaći proizvod

Mali zanat velika strast
Duh Turske u srcu Beograda: Kako je porodica Jordanovski napravila biznis koji cveta gotovo 100 godina!
Foto: Lidl Srbija

Davne 1926. godine, pradeda Koste Jordanovskog osnovao je malu porodičnu firmu po imenu King’s Shop, koja se bavi proizvodnjom kora za pitu, rezanaca i drugih proizvoda od testa.

Princip rada pradeda je otkrio u Istanbulu ili Solunu, i preneo taj duh u srce Beograda, a porodičnim biznisom danas se s ponosom bavi njegov praunuk Kosta i njegova supruga Dara.

Decenije vrednog rada pomešanog sa mnogo ljubavi i strasti prema ovom starom zanatu, učinile su da King’s Shop postane sinonim za kvalitetan domaći proizvod, u koji Kosta nije želeo da unosi previše modernih inovacija, i to s razlogom:

"Ručno i dalje radimo, testo mesimo mašinski, a sve ostalo, fermentacija i razvlačenje tog testa, sve ide ručno, i zbog toga smo i prepoznatljivi", otkriva Kosta i dodaje radni dan njegove porodice počinje rano ujutro, a često se završava i u 8 uveče.

foto: Lidl Srbija

Porodica Jordanovski je još jedan dokaz da kada unesete ljubav i strast u ono što radite, kvalitet i uspeh ne mogu da izostanu, a kvalitet proizvoda ove stare porodične firme prepoznao je i Lidl.

Zahvaljujući toj saradnji, sada imate priliku da ove domaće prizvode kupite u svim Lidl prodavnicama, sa specijalnom nalepnicom "Mali zanat, velika strast", koju nose samo najbolji domaći proizvodi iz Srbije koje je Lidl uvrstio u istoimenu akciju, koja je počela 19. novembra.

Ako ste se nekad pitali kako izgleda proizvodnja kora za pitu ili rezanaca, saznajte u videu, u kojem vas čeka i ostatak zanimljive poslovne priče Jordanovskih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs