MALI ZANAT, VELIKA STRAST

Prvo se radi ono što je najpreče: Kako su Nikolići iz Donje Lokošnice napravili uspešan porodični biznis!

U njihovoj porodici ovaj posao se prenosi s kolena na koleno

Mali zanat velika strast
Prvo se radi ono što je najpreče: Kako su Nikolići iz Donje Lokošnice napravili uspešan porodični biznis!
Foto: Lidl Srbija

Selo Donja Lokošnica nadaleko je poznato po uzgajanju paprika, a porodica Nikolić otišla je korak dalje i od ovog starog srpskog zanata napravila porodični biznis koji opstaje decenijama.

Svi članovi porodice Nikolić uneli su celo srce i svu svoju strast u ovaj posao, pa se svakog jutra bude nasmejani i raspoloženi jer im posao koji rade ne donosi samo zaradu, već i zadovoljstvo.

"Bavimo se ovim od rođenja. Moj otac se bavio ovim poslom, bavio se pradeda, bavio se čukundeda... Posao se prenosi s kolena na koleno i planiramo da se time bavimo i u budućnosti", otkriva Dragan Nikolić.

Proizvodi od paprike porodice Nikolić zastupljeni su na svakoj trpezi čitave godine - u gotovim jelima, roštilju, salatama, a za taj tradicionalni, nezamenljivi ukus zaslužno je prirodno sušenje paprike.

Lidl
foto: Lidl Srbija

Svaka paprika koju Nikolići koriste za svoje proizvode kači se na venac ili konac, a zatim suši na suncu, vetru, upija sva godišnja doba i sve vremenske uslove sve do zime, i baš to je, u kombinaciji sa prirodnom bojom i aromom, tajna visokog kvaliteta i perfektnog ukusa.

Proizvode porodice Nikolić pod nazivom ”Paprika Plus” sada možete kupiti u Lidl prodavnicama, sa specijalnom nalepnicom "Mali zanat, velika strast", u okviru istoimene akcije posvećene starim srpskim zanatima i najboljim domaćim proizvodima u našoj zemlji.

Celu priču porodice Nikolić i kako oni prave vrhunske domaće proizvode od paprike pogledajte u videu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs