MALI ZANAT, VELIKA STRAST

Kako je Milan iz Vlasotinca fudbal zamenio starim srpskim zanatom: On je uspeo u životu!

Sreća se stiče radom

Mali zanat velika strast
Kako je Milan iz Vlasotinca fudbal zamenio starim srpskim zanatom: On je uspeo u životu!
Foto: Lidl Srbija

Da je život potpuno nepredvidiv i da nikada ne znamo kojim će nas putem odvesti, svedoči i priča Milana Petkovića iz Vlasotinca, koji je karijeru započeo kao profesionalni fudbaler, a završio kao jedan od najboljih proizvođača ajvara i drugih domaćih prizvoda od voća i povrća u našoj zemlji!

Ljubav prema ukusima tradicije Južne Srbije kod Milana nije mogla da ostane samo na kupovini tih prizvoda, već je odlučio da pokrene porodični posao i od starog srpskog zanata napravio je prepoznatljiv brend Belćini, pre svega zahvaljujući tradicionalnom ručnom načinu pripreme i korišćenju tradicionalnih sorti voća i povrća.

foto: Lidl Srbija

"Većina stvari tokom proizvodnje radi se na tradicionalni način, nije to modernizovano, nije pokriveno mašinama koje izbacuju velike količine. Da biste uspeli u tom poslu, da biste se održali, potrebna je jako velika volja, a sa druge strane i podrška, pre svega porodice, a onda i okoline", rekao je Milan.

Petkovići su jedna od samo četiri porodice ui Srbiji koje prave leskovački ajvar po originalnoj recepturi, pomoći autohtone sorte paprike Kurtovska kapija, koja daje taj specifičan ukus tradicionalnom srpskom ajvaru.

Sav trud, rad i strast koji se mogu osetiti pri svakom zalogaju proizvoda Belćini pepoznao je Lidl, koji ih je s razlogom uvrstio u svoju akciju “Mali zanat, velika strast”, posvećenu najboljim sprskim domaćim proizvodima.

Možete ih pronaći u svim Lidl prodavnicama sa specijalnom oznakom pomenute akcije, a u međuvremeno obavezno u videu pogledajte celu priču Milana Petkovića.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs