nAJLEPŠA LJUBAVNA PRIČA

Ruskinja ostavila sve zbog ljubavi i došla u Bosnu, 3 godine nije videla svoje: Šta muž radi da bi postala moćna šokira

Ljudimla Valjevac zaputila se pravo u Bosnu, ne želeći da izgubi ljubav svoj života, a danas tamo sa svojim suprugom stvara bajku

Ljubav
00:49h
Ruskinja ostavila sve zbog ljubavi i došla u Bosnu, 3 godine nije videla svoje: Šta muž radi da bi postala moćna šokira
Ljudmila Valjevac, Foto: Printscreen Instagram - ljudmila_valjevac

Ljudmila Valjevac iz Rusije bile je spremna na sve da uradi zbog ljubav, te je čak odlučila da se preseli iz rodne zemlje i dođe u Sarajevi i to zbog jednog Adisa. Naime, svog sadašnjeg supruga je upoznala u Sočiju, gde je jedno vreme radio, ne sluteći da će baš zbog njega promeniti svoj život iz korena.

- Adisov otac je dugo godina radio u Rusiji, pa je i on u jednom momentu došao da živi i radi tamo. Pred kraj njegovog radnog ugovora smo se mi upoznali. Nije uopšte ni pokušavao za dve godine, koliko je tamo bio pre našeg poznanstava, da stupi u vezu sa nekom Ruskinjom, niti je želeo da uči jezik, jer na neki način nije voleo Rusiju, zbog toga što mu je oduzeča tatu u detinjstvu - započela je priču Ljudmila i to na tečnom srpskom.

Ljudmila Valjevac
foto: Printscreen Instagram - ljudmila_valjevac

Potom situacija počinje da bude sve zanimljiva.

- Imali smo jednu zajedničku prijateljicu. A kako je sve više vremena provodio u Rusiji, i navikao se, zamolio ju je da ga upozna sa nekom devojkom. Tada je htela da ga upozna s jednom mojom drugaricom, koja me je zamolila da idem sa njom kada je trebalo da se sastanu. Ja sam u tom trenutku imala 19 godine, već sam bila samostalna i uopšte nisam volela te nameštene situacije da se neko sa nekim upoznaje. Ali, živele smo zajedno u stanu i pristala sam pod uslovom da ona kuva i čisti narednih sedam dana. Pristala je i otišla sam sa njom – priča kroz osmeh ova lepa Ruskinja.

Već pri prvom susretu između Ljudbile i Adisa su sevnule varnice.

- Odmah se videlo da kod njih ništa nije kliknulo, ali zato kod nas dvoje jeste. Svidelo mi se što je bio toliko posvećen meni i što je pažljivo slušao ono što sam pričala. Ne znam da li je tada bio neki interes, ali kada god bi nas neko prekinuo, on bi se vraćao na naš razgovor, tad sam videla da sam mu stvarno bila zanimljiva. Te večeri smo malo popili i kada me je ispratio do kuće, rekao mi je: „Videćeš, ti ćeš biti moja žena“ – rekla je Ljudmila.

Mislila je da se jedno drugom ni imena neće setiti sutradan, ali sudbina je za njih imala drugačiji plan.

- Otpočeli smo vezu, možda smo sveukupno zajedno bili mesec dana, kada je njemu istekao govor u firmi. Trebalo je da ide na odmor u Bosnu, međutim, u kompaniji da više nemaju potrebu za radnicima i on više nije imao na osnovu čega da ostaje, nije dobio ni papire. A ja sam se sa namerom bila preselila u Soči, jer mi se mnogo sviđa taj grad i želela sam u njemu da gradim budućnost. Međutim, kako smo bili u najvećoj ljubavi, pristala sam da pođem sa njim. O Bosni nisam apsoltuno ništa znala – objašnjava.

Usledilo je upoznavanje Adisa i Ljudmiline porodice.

- Pošto sam odlučila da se selim i udajem, ostalo je bilo svega 10 dana do polaska, te je bio red da upozna moju porodicu, koja je živela daleko, vozom se do njih putovalo 12 sati. Tada sam se zbog ogromnog stresa razbolela i dobila visoku temperaturu, zavšrila sam u hitnoj, a oni se na kraju nisu ni sreli. Kada sam se udala niko od njih nije mogao da dođe, mog muža nisu pošteno ni znali, bilo je to pre 17 godina. Nije bilo interenta, a otići u drugu državu i izvaditi pasoš bilo je nešto nestvarno. Finansijska situacija u mojoj porodici nije bila najbolje, te nisu mogli da nas posete, tako da smo mi otišli u Rusiju posle 3 godine braka i tek tada je video celu moju familiju. Mamu je malo upoznao u Sočiju, ali tatu, braću i sestre nije – govori i dodaje:

- U početku nije bilo nimalo lako ni meni, a sigirno ni mojim roditeljima. Prvih godinu dana sam se pitala šta mi je ovo trebalo, ali sam verovala suprugu. Kada sam vadila papire za Sarajevo, nisam znala ni da li je grad ili selo. Nije bilo interneta, mojoj porodici sam u početku slala pisma. E, kada je došao Skype postalo je mnogo lakše.

Ljudmilin put do Bosne je bio više nego interesentan.

- Izgubila sam se na aerodromu u Beču! Naime, mislila sam da ceo svet priča ruski, tek kad sam sela prvi put u avion, pre toga nikad nisam letela, shvatila sam da niko ne govori moj jezik. To je bilo u Moskvi. Onda sam shvatila da u novčaniku imam samo rublje i ništa više, tek tad sam pomislila da mi treba i druga valuta. Došla sam u Beč i čekala drugi avion na pogrešnom gejtu. Kada sam shvatila šta se dešava, već je bilo kasno, propustila sam ga. Nisam imala novca da pozovem Adisa, javila sam mu se samo kad sam krenula iz Rusije. Jedva sam se sporazumela da zamenim kartu, ali nisam znala da li će me on uopšte čekati - priča u dahu i nastavlja:

- Sa druge strane, on je bio razočaran, nije spavao celu noć, misleći da sam odustala, jer mu je prijateljica koja radi na aerodromu rekla da uopšte nema mog imena na letu koji sam prvobitno rezervisala. Međutim, shvatila je da moje devojačko prezimlje – Cibuljnikova ne piše tako na engleskom, i kada je pokušala sa početnim „ts“, videla je da slećem sa pola sada i odmah mu javila. Taj susret nikad zaboraviti neći – jedva je izgovorila, a potom su je emocije savladale.

Ljudimla je po struci frizer, a kroz brojne edukacije postala je jedna od vodećih ličnosti u bjuti industriji na teritoriji Bosne i Hercegovine. Stekla je vrhunska znanja iz oblasti manikira i nadogradnje noktiju, te je postala i jedna od najtraženijih edukatora kada je iscrtavanje obrva u pitanju. Ima svoj salon lepote koji se prostire na 200 m² i 18 radnika, u kojem jedna žena može da se sredi od glave do pete.

Suprug joj je najveći vetar u leđa, te zajedno vode zajednički biznis, dok Ljudmila brine da klijenti budu zadovoljni pruženim uslogama i drži edukacije, Adis vodi računa o knjigovotstvenim poslovima, nabavci i organizaciji rada. Naime, on je odlučio da napusti svoj posao i u potpuno se posveti izgradnji brenda svoje žene.

- Njemu je bitno da ja budem sreća i zadovoljna. Mi Ruskinje smo veoma abmiciozne, ja bih da budem najbolja u svemu što radim, želim da gradim svoje ime i brend, a suprug je drugačiji tip. Pomaže mi u svemu i bez njega ne bih mogla - rekla je Ljudmila, a Adisov stav je oduševio sve žene.

Pre tri godine su dobili i ćerkicu, a njihova ljubav već skoro dve decenije odoleva svim preprekama i postaje samo jača.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs