tO MORA DA JE LJUBAV

Zbog nje je ostavio krunu, ona zbog njega promenila veru: Sve o ljubavi kralja Malezije (49) i Ruskinje Oksane (25)! (FOTO)

Oksana je promenila veru i ime jer smatra da muškarac treba da vodi glavnu reč u kući jer zarađuje više

Zanimljivosti
Autor:
Zbog nje je ostavio krunu, ona zbog njega promenila veru: Sve o ljubavi kralja Malezije (49) i Ruskinje Oksane (25)! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kralj Malezije odustao je od prestola nakon što se nedelju dana spekulisalo o njegovom lošem zdravstvenom stanju i glasinama da se oženio bivšom ruskom kraljicom lepote na tajnom venčanju.

Abdikaciju Muhameda V objavili su u malezijskoj Nacionalnoj palati, koja nije želela otkriti razloge zašto monarh napušta prestolje. U Maleziji je ovo presedan jer nijedan monarh nije otišao s prestolja otkako je 1957. zemlja postala nezavisna od Velike Britanije.

U saopštenju je tek rečeno da je kralj zahvalan što mu je Veće vladara dalo priliku da abdicira i zahvalio se premijeru i vladi.

"Njegovo visočanstvo nastojalo je da ispuni svoje dužnosti koje su mu poverene kao šefu države, služeći kao stub stabilnosti, izvor pravde, srž jedinstva.. za ljude", piše u saopštenju. Ostavka dolazi samo nedelju dana nakon što se kralj vratio obavljanju svojih dužnosti nakon dvomesečnog bolovanja.

San ne bira, sustiže svakog i svuda: Ovo je pravi razlog zašto je Marokanski kralj Muhamed dremnuo pored Melanije Tramp! (VIDEO)

foto: Printscreen/ Instagram/ sinisukanews

U tom istom razdoblju veruje se i da se oženio bivšom, 24 godine mlađom, ruskom kraljicom lepote.

Prema izveštajima ruskih medija, 24-godišnja Oksana Vojvodina je upoznala 49-godišnjeg kralja na raskošnoj ceremoniji u koncertnoj dvorani Barvika u Moskvi.

Fotografije prikazuju Vojvodinu dok sedi pored Muhameda u beloj venčanici, dok je on u nacionalnoj odeći.

Zanimljivo je da su službenici Malezijske palate odbili da potvrde brak i nisu priznali fotografije koje su preplavile društvene mreže i dospjele u televizijske informativne emisije.

Mediji izveštavaju da je došlo do napetosti između palate i premijera Mahatira Mohameda koji je ove godine u maju bio na čelu opozicije koja je pobedila na izborima.

Takođe mogu se čuti glasine da je kralj sklon nepredvidljivom ponašanju.

Malezija inače ima devet kraljevskih porodica koje se obično smenjuju na prestolu, a izbor sledećeg kralja može se doneti glasanjem u Veću vladara, sastavljenom od predstavnika svih devet kraljevskih domaćinstava.

Život Megan Markl i Kejt Midlton će se uskoro promeniti iz korena: Kada princ Vilijam postane kralj, sve će biti drugačije! (FOTO)

Uloga monarha je u velikoj meri ceremonijalna, budući da je upravna vlast poverena premijeru i parlamentu. Ali monarh je visoko cenjen, naročito među etničkom malajskom muslimanskom većinom.

Muhammad V, vladar severoistočne države Kelantan, položio je zakletvu u decembru 2016. i postao jedan od najmlađih vladara Malezije. Kralj je također simbolički glava islama u naciji, kao i nominalni poglavar vojske.

Sada se mnogi pitaju ko je Oksana Vojvodina, žena koja je osvojila kraljevsko srce:

1. Ko je kraljica lepote?

Vojvodina je iz južne Rusije, iz grada Rostova na Donu, a na pitanje kakva je bila kao devojčica, rekla je da je bila prava mala razbojnica, koja je volela takmičenja u klizanju i vožnji biciklom, a takmičila se s dečacima s kojima se i najviše družila, pisao je Daily Mail.

Rekla je da je na izboru za Mis Moskve 2015. dospela slučajno jer je tamo došla sa prijateljicom koja se prijavila za takmičenje , ali nije napravila neki uspeh.

Navodno je diplomirala ekonomiju na elitnom ruskom univerzitetu Plehanov. Pre toga je radila kao model u Kini i na Tajlandu, ali je zapravo oduvek htela da postane modni dizajner. Britanski The Sun otkrio je da je učestvovala na još 11 takmičenja u rijaliti šou koji je napravljen prema MTV-jevom "Ostrvu izazova".

2. Šta znamo o njenoj porodici?

U Maleziji su saznali da se i njena majka takmičila na izboru lepote ranih 90-ih godina prošlog veka, ubrzo nakon propasti SSSR-a. Oksana kaže da joj je na takmičenju za Mis Moskve svesrdnu podršku davao njen otac.

3. Kako je upoznala malezijskog kralja?

Prema pisanju Daily Maila, koji su razgovarali s direktorom izbora za Mis, Oksana je rekla da je kralja upoznala pre 18 meseci u Evropi, kad je bila angažovana na promociji skupocenih satova.

4. Kad su se venčali?

Malezijske novine The Starr objavile su da se ceremonija održala u koncertnoj dvorani u moskovskom predgrađu Barvija i to 22. decembra 2018.

Gostima je služena halal hrana, a nije se točio alkohol, javio je ruski medij Islam News. Na jednoj od fotografija vide se mladenci obučeni u malajsku tradicionalnu odeću. Vojvodina je prihvatila islam prošle godine u apriliu, i počela nositi maramu. Od tada je uzela ime Rihana Oxana Gorbatenko.

Prijateljima je rekla da muškarac mora biti glava porodice jer zarađuje više od žene.

5. Viđeni u Nemačkoj?

Nekoliko dana pre venčanja, par je viđen u Nemačkoj i to u klinici za vantelesnu oplodnju, a to je javio ruski kanal Russian Television koji se emituje na engleskom jeziku. Vojvodina ima i svoju osobu za odnose s javnošću Mariju Šakovu, koja je potvrdila da je Oksana otputovala u Nemačku na "tretman".

Kralj Muhamed bio je već nestrpljiv i hteo je što pre u brak jer nije imao dece iz svog prvog braka.

Obožava magiju i islam, najduže čeka presto, biće najstariji kralj: Stvari koje niste znali o princu Čarlsu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs