dovodila porodicu do ludila

Zbog neostvarene ljubavi patila celog života: Pila alkohol uz doručak, kupala se u mleku, menjala ljubavnike! (FOTO)

Razmaženost i ljubavne afere sagradile su imidž pokojne mlađe sestre kraljice Elizabete II

Vip priča
19:03h Autor:
Zbog neostvarene ljubavi patila celog života: Pila alkohol uz doručak, kupala se u mleku, menjala ljubavnike! (FOTO)
Princeza Margaret, Foto: Profimedia

- Ona je bahati snob koji se rođenoj baki rugao jer je nižeg staleža - rekla je jedna pripadnica britanskog dvora o sestri kraljice Elizabete II, princezi Margareti, šezdesetih godina prošlog veka.

Dok je Elizabeta vladala, mlađa i lepša Margareta je bila ona koja je živela kao kraljica i uzrokovala skandale.

Princeza Margaret: Buntovna sestra kraljice Elizabete, bila je primorana da se odrekne prave ljubavi! (FOTO)

foto: Profimedia

- Budi se u devet, doručkuje u krevetu i onda dva sata čita novine koje razbaca po sobi. Kupa se sat vremena, oblači svaki dan drugu haljinu i pije votku oko 11. Nešto kasnije popodne silazi na lagani ručak od tri jela tokom kojeg ona i njena majka popiju flašu vina - rekao je njen batler kasnih sedamdesetih, a podaci su nedavno "procureli" u javnost.

Margaret je bila očeva i majčina miljenica, a ni starijoj Elizabeti nije smetalo što plavooka devojka na svim druženjima privlači više pažnje. Margaret je imala samo pet godina kada je zbog ljubavi prema Volis Simpson abdicirao njen stric, a njen otac postao kralj. - Elizabeta je moj ponos, a Margaret moja sreća - rekao je kralj Džordž VI o ćerkama. Mlađu je tako razmazio da su se diplomati zgražavali njenim ponašanjem, a njoj je bio dozvoljeno da sa njima sedi za večerom.

Legenda kaže da je Margaret nosila tijare u kadi, kupala se u mleku i porodicu dovodila do ludila. Obožavala je zabave, alkohol, flertovanje, a kasnije i vanbračne afere.

Skandali kraljevskih porodica: Sjaj njihovog trona sve više bledi! (FOTO)

foto: Profimedia

- Niko ne odlazi iz mog društva, dok ja to ne dozvolim - znala je govoriti Margaret, a svojim dvorskim damama naređivala bi da je upoznaju s "muškarcima koji nemaju zemlju, ne uzgajaju konje i po mogućnosti ne znaju njenu majku". Kao 22-godišnjakinja, poput svog strica koji je abdicirao, uzrujala je monarhiju. Javno je obeznanila vezu sa kapetanom Piterom Taunsendom koji se zbog nje razveo od supruge sa kojom je imao dvoje dece.

Elizabeta je tek nedavno postala kraljica i sestru je zamolila za malo strpljenja da "sredi prilike u zemlji", pa tek onda da da svoj nužni blagoslov za brak. U međuvremenu su se mobilizovali političari i Crkva pa javno izrazili kako ne mogu da podrže brak između razvedenog muškarca i princeze.

Životna priča žene koja je na prestolu 63 godine: Preživela je političke krize, porodične skandale, smrt snahe! (FOTO)

foto: Profimedia

Margaret, iako je Taunsenda iskreno volela, odlučila se za prestiž, titulu i bogatstvo - a sve bi to izgubila da je rekla "da" kapetanu.

Samo dan nakon što joj je on javio da se verio sa jednom Belgijankom, Margaret je javno obelodanila da se udaje. Međutim, ni ovaj odabranik nije oduševio Englesku. Bila je reč o fotografu Entoniju Armstrong-Džounsu, a većini se nije svidela udaja u "niže građanske slojeve". Elizabeta je pak odmah dala svoju dozvolu za brak. Venčanje je prvo kraljevsko venčanje preneseno na televiziji, ali plemstvo iz Evrope se mahom odbilo odazvati. Armstrong-Džous je dobio plemićku titulu, a par je u braku bio 18 godina tokom kojih su dobili doje dece - Dejvida i Saru. Njihov razvod je prvi razvod nakon 1901. godine. I tokom braka šuškalo se da su si supružnici neverni, pa čak i da Entoni ima homoseksualne veze.

Burna afera princeze Margaret i lorda Snoudona: Volela ga kao Boga, varala kao luda! (FOTO)

foto: Profimedia

Margaret je, navodno, tokom jednog intervjua godinama kasnije priznala da je uverena kako je njen bivši suprug homoseksualac, ali onda su molili da se to ukloni. Ona je pak imala desetak afera koje se nije ni trudila da sakrije, navodno čak i sa rokerom Mikom Džegerom iz Roling Stousa, ali veza s mlađanim Rodi Levlinom razorila je do kraja njen brak nakon što su ih fotografi uhvatili kako zajedno plivaju ispred njenog imanja na ostrvu Mistik.

Laburisti i golemi deo građana javno ju je prozvao "snobovskim parazitom koji ništa ne radi". Elizabeta je eskapade obožavane sestre pripisivala tome što se Margareta nije udala za jedinog muškarca kojeg je ikada volela. Američki pisac Gor Vidal, koji je sa princezom bio dobar prijatelj, zapisao je kako je Margaret "rođena preterano pametna za poziciju koja joj je pripala, i previše nemirnog duha".

Elizabetina osveta nakon 57 godina: Ko tračari o kraljici, stići će ga ovakva kazna!

foto: Profimedia

Kasnije su je prozvali Dajanom pre Dajane, individualkom koja se nije dala sputati pravilima dvora. Zadnje dve decenije provela je pazeći na narušeno zdravlje jer je, poput svog oca, puno i neprestano pušila i pila. Nesreća u kojoj je opekla stopala naterala ju je da koristi i kolica.

Princeza je preminula 2002. godine od moždanog udara. Kremirana je na 50. godišnjicu pogreba njenog oca pa je uz njega i sahranjena, a njena i Elizabetina majka umrla je samo sedam nedelja posle mlađe ćerke.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs