Život je kao putovanje

Vidi, probaj, pomiriši - to znači živeti!

Mesto prepuno iznenađenja

Zanimljivosti
Autor:
Vidi, probaj, pomiriši - to znači živeti!
Foto: Promo

Život je poput nekog putovanja.

Videti, probati, omirisati, to znači život živeti!

Ne postoji granica gde se spajaju Italija i Srbija, ali ima jedno mesto, ovde kod nas u Beogradu, na uglu Cvijićeve i Vladetine ulice, gde se spajaju Toskana i Južna Srbija, Firenca i Pirot, mesto gde se spajaju mašta i realnost, san i java, mesto gde gosti imaju običaj da kažu: "Molim te pipni me za ruku, ja ne mogu da poverujem da je ovo stvarnost."

foto: Promo

Ako ste nekada imali želju da se osetite kao Alisa u zemlji čuda, dovoljno je samo da uđete u Lorenco&Kakalamba, još kada probate naše tradicionalno pripremana jela Pirota i Toskane, uživaće sva vaša čula.

"Slika vredi hiljadu reči", davno je rekao jedan novinar, a mi se pitamo šta li bi rekao da je mogao da vidi Lorenco&Kakalambu?

foto: Promo

Kako bismo vam sve malo bolje dočarali, u nastavku nećemo citirati ni novinare, ni pisce, već o restoranu Lorenco i Kakalamba najbolje govore njegovi gosti:

Jedite i zabavljajte se!

foto: Promo

Bila sam radoznala da posetim restoran Lorenzo&Kakalamba kada je počeo sa radom – i još uvek sam zaljubljena u njega, mnogo godina posle mog prvog ručka. Ovo mesto je puno iznenađenja – počevši od ulaza možete primetiti neobičan prostor pun neočekivanih detalja koji se stalno menjaju. Murano lusteri, starinski nameštaj, čudne skulpture, čak i jedna lepa balerina (živa) čita knjigu i sedi jako blizu plafona, prozor na podu koji vam dozvoljava da vidite kuhinju i šefa kako priprema vaš obrok (deca obično leže na podu oko prozora i neverovatno se zabavljaju). Ja takođe uživam da studiram jelovnik svaki put kad dođem jer uvek nađem nešto novo. Hrana je spoj tradicionalne srpske kuhinje i italijanske hrane, na malo drugačiji način, začinjeno i zabavno.

foto: Promo

Divno iskustvo!

Bio sam u restoranu sa kolegama na neobaveznoj poslovnoj večeri i oduvan sam kreativnošću dekoracije i enterijera – hrana je jednako uzbudljiva i kreativna! Iskreno mogu da preporučim ovaj restoran svakome ko traži nesvakidašnje iskustvo!

foto: Promo
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs