Ovako nauka tumači položaj spavanja

Psihijatar Samuel Dankel tvrdi: Položaj u kome spavate sa parterom može mnogo toga da otkrije o vašoj vezi!

Nauka kaže da spavanje pored voljene osobe popravlja raspoloženje i umanjuje stres, a evo šta položaj u kojem zaspite otkriva o vašoj vezi

Zanimljivosti
12:53h Autor:
Psihijatar Samuel Dankel tvrdi: Položaj u kome spavate sa parterom može mnogo toga da otkrije o vašoj vezi!
Foto: Profimedia

Način na koji spavate sa partnerom može mnogo toga da kaže o vašoj vezi. Psihijatar, Samuel Dankel, je u svojoj knjizi „Pogledi spavanja“ proučavao šta položaji spavanja govore, a ono i danas privlači veliku pažnju. Ovako on tumači položaje koji parovi zauzimaju.

Okrnuti jedno ga drugom

Ovim položajem par pokazuje naklonost i emocionalnu predanost. Partneri se drže na maloj udaljenosti. Nakon otvaranja očiju, oni će se omah ugladati jedno drugo, pa to ovaj položaj čini vrlo moćnom metodom za približavanje.

Imam 30 godina, nemam karijeru, muža, ni decu. Lidija brutalno iskreno: Kako je stvarno ženama u toj situaciji! (FOTO)

foto: Profimedia

Oblik kašike

Ovaj položaj par žbližava na emotivnom i psihološkom nivou. Muškarac, po pravilu, leži iza žene, demonstrirajući svoj dominantan položaj. Ovako partneri na najbolji način mogu da osete bliskost sa voljenom osobom.

Nova trendi destinacija - Portonovi rizort!

foto: Profimedia

Leđa o leđa

U ovom položaju partneri se dodiruju leđima i ne pomeraju se tokom noći. Par bira sebi udoban položaj, a pritom ne izbegava kontakt sa telom. Najčešće je takvo držanje tipično za parove koji su duže vreme u vezu i osećaju se sigurno sa partnerom.

Ona je vredna ali skromna, hrabri heroj i prelepa dama: Ona je žena Devica!

foto: Profimedia

Zagrljeni

Ovaj položaj znači neverovatnu ljubav među partnerima. Ovaj položaj je tipičan za parove na početku veze. Parovi koji spavaju u ovoj pozi su sigurni u partnerovu ljubav i vrlo su privrženi jedno drugom.

Zakon bumerang: Poštujte ovo i više ništa loše vam se nikad neće desiti!

foto: Profimedia

Na ramenu

Muškarac leži na leđima, a žena leži na boku sa obrazom prislonjenim na grudi partnera. Takav položaj simbolizuje nežnost, jedinstvo u odnosima i poverenje.

Svako na svojoj strani kreveta

Leđa partnera se ne dodiruju. Prvo tumačenje je da je takav položaj uobičajen za sve parove koji se iznenada svađaju pre spavanja, kao i kada ne žele da komuniciraju. Stalno i potpuno odsustvo fizičke intimnosti tokom spavanja podsvesni je nagoveštaj da se negde u vezi krije problem.

Vinston Čerčil: Ako možete započeti jutro bez kafe...

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs