ŠERON OZBORN

NE LIČI NA SEBE: Upropastila se dijetom, 3 dana nedeljno ne jede NIŠTA, nakon poslednje operacije - NEPREPOZNATLJIVA

Muzička menadžerka i rijaliti zvezda Šeron Ozborn uoči svog 71. rođendana progovorila je o svojoj dugoj borbi s prekomernom telesnom težinom.

Saveti stručnjaka
Autor:
NE LIČI NA SEBE: Upropastila se dijetom, 3 dana nedeljno ne jede NIŠTA, nakon poslednje operacije - NEPREPOZNATLJIVA
Šeron Ozborn, Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uoči svog 71. rođendana, koji će proslaviti devetog oktobra, muzička menadžerka i rijaliti zvezda Šeron Ozborn u jutarnjem šou na britanskoj televiziji ispričala je kako je nakon duge i mukotrpne borbe napokon stigla do svoje idealne težine.

"U najgoroj fazi imala sam više od sto kilograma, možete zamisliti kako sam tada izgledala u odnosu na svoju visinu", ispričala je Šeron Ozborn, koja je visoka samo 158 centimetara. A do svoje idealne težine od 47,5 kilograma stigla je uz pomoć kontraverznog "leka za mršavljenje", koji je u poslednjoj fazi neprekidno uzimala četiri meseca.

Šeron Ozborn
foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

U tom vremenskom periodu izgubila je trinaest kilograma, a prava borba da održi dostignutu telesnu težinu Šeron Ozbirn tek predstoji. Lek Ozempic je, inače, indikovan za lečenje odraslih osoba sa šećernom bolešću tipa 2, a uzima se putem inekcija kao dodatna terapija dijeti i vežbanju. Ali, zbog svog uticaja na apetit, unos energije i odabir hrane, znatno više od dijabetičara koriste ga osobe koje žele da smršaju i to je tajna njegove globalne popularnosti.

Prema kliničkim istraživanjima njegov glavni sastojak semaglutid od prvog uzimanja uzrokuje smanjenje apetita, poboljšava kontrolu hranjenja, doprinosi manjoj želji za hranom i relativno manjoj preferenciji za masnom hranom. Ali, poznata su iskustva pacijentkinja kod kojih su nakon prestanka uzimanja leka potisnuti osećaji gladi - eksplodirali, pa su se na kraju ugojile više nego ikad pre.

"Svesna sam tih rizika, pa sam zato sada na dugotrajnom povremenom postu, što znači da ništa ne jedem tri dana u nedelji", izjavila je Šeron Ozborn, a njene nove navike je komentarisao dr Džejson Fung, kanadski nefrolog, zagovornik funkcionalne medicine i povremenog posta. "Da ste mršavi poput Šeron takav post vam sigurno ne bih preporučio. Uopšte nije zdravo ne jesti ništa tri dana u nedelji, svake nedelje", izjavio je.

Šeron Ozborn
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iz njegovih reči potpuno je jasno kako je pred Šeron Ozbirn najteži period regulacije i održavanja dostignute telesne težine, čega je i ona sama svesna. Ali se nada da ovaj put zbog svojih odluka koje se tiču njenog izgleda neće zažaliti kao zbog estetskih operacija i zahvata kojima se podvrgnula.

Iako je stotine hiljada funti koje je utrošila na estetske operacije prozvala svojojm najboljom investicijom, nakon kompletnog fejs liftinga koji ju je, kako kaže, unakazio, shvatila je da je preterala. "Rezultat je bio užasan, osećala sam se poput Kvazimoda, zvonara iz Bogorodične crkve, samo mi je još nedostajala grba", ispričala je Šeron Ozborna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs