provereno deluje

Kineski lekar tvrdi: Ove vežbe sprečavaju okoštavanje i bolove u leđima! (FOTO,VIDEO)

Stanje osteohondroze možete ublažiti izvođenjem jednostavnih vežbi, tačnije - poza. Pomažu u ublažavanju bolova u leđima, glavi, nogama, unutrašnjim organima, mišićima

Saveti stručnjaka
Autor:
Foto: Profimedia

Nije uredu tolerisati bol, kaže pravilo kineske medicine. Svako stanje koje prati bol uništava nervne završetke i ćelije mozga. Ne trpite bolove. Preduzmite kompetentne mere za ublažavanje stanja tokom bilo kog napada. To se može učiniti uz pomoć laganih vežbi koje bi se tačnije mogli nazvati "držanjem".

 

9 načina uklanjanja bola kod okoštavanja

 

Poza "dete"

 

Ova poza pomaže da se opustite. Izvodi se na podu. Kleknite pa se spustite tako da vam zadnjica bude na petama. Istegnite se napred sa rukama ispruženim napred. Dlanove okrenite ka dole. Pritisnite čelo na pod. Dišite duboko. 1 minut proveden u ovom položaju pomoći će vam da ublažite bolove.

 

Jednostavnim vežbama do zaobljene zadnjice: Za fantastične rezultate potrebno vam je samo 10 minuta dnevno! (VIDEO)

foto: Profimedia

 

Poza koja se izvodi uz zid

 

Ova poza je korisna kod vrtoglavice. Lezite na leđa, a noge podignite uz zid. Ruke vam se mirno odmaraju na stomaku. Zatvorite oči i duboko dišite. 5 minuta u ovom položaju će pomoći da se rešiote napetosti u vratima i u leđima. Glavobolja će nestati.


Tabata vežbe su sve što vam treba: Trening kojim se neverovatno brzo postiže top forma! (VIDEO)

 

Položaj psa

 

Stanite na sve četiri. Ruke moraju biti u širini ramena naslonjene na pod. Kičma mora biti paralelna sa podom, vrat ispružen napred. Duboko udahnite i savijte telo na dole, a glavu izvucite ka gore. Izdišite, usmerite telo prema gore, glavu prema dole. Kretanje neka bude sporo, disanje duboko. Ponovite vežbu 10 puta. Pod kolena stavite prostirku.

 

 

Najpoznatija fitnes instruktorka savetuje! Restriktivne dijete nikada ne daju željene rezultate: Za vitku liniju je ova stvar ključna!

foto: Profimedia

 

Poza istezanja

 

Sedite na pod, leđa i ramena držite pravo, noge ispružene. Savijte levu nogu i stavite je iznad desne noge. Istegnite se levo oslanjajući se  na levu ruku. Duboko dišite i ostanite u ovom položaju tokom 30 sekundi. Ponovite ovo isto sa desnom nogom.

foto: Profimedia

 

Leptir poza

 

Sedite na pod, leđa da vam stoje ravno. Spojite noge, tako da vam se pete dodiriju. Pokušajte kolenima da dotaknete pod. Ostanite u ovom položaju 2 minuta.

 

Poza cveća

 

Lezite na leđa i zauzmite položaj slova T (raširite ruke sa strane). Kolena privucite na grudi. Nežno spustite kolena na jednu, pa na drugu stranu. Ostanite u tom položaju po dva minuta (s jedne i s druge strane).

 

Most

 

Lezite na leđa, ruke stavite sa strane. Savijte kolena tako da su stopala čvrsto oslonjena na pod. Polako podignite pa spustite karlicu na pod. Ponovite ovu vežbu 10 puta. 

 

Poza potuno opuštanje

 

Prekrstite noge dok stojite. Polako se spustite napred, ruke su ispred vas. Rukama dodirnite pod. Savijte levo koleno, dena noga stoji ravno. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi. Ponovite vežbe drugom nogom.

 

Opisane poze sledite tačno i pažljivo. Ne žurite, postarajte se da poze uradite kako treba. 

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs