Isprobajte

Vežba od koje se telo preporodi za 10 dana: Zadnjica se zateže, bolovi u leđima nestaju! (FOTO)

Lepa zadnjica je rezultat stalnog treniranja, posebno u današnjem "sedećem" društvu koje po 8 sati ne ustaje sa svoje stolice u kancelariji

Fitnes
Autor:
Foto: Profimedia

Možda svaka devojka sanja da ima lepu i zategnutu zadnjicu, ali ništa ne dolazi lako. Ako želite da imate zategnuto telo, morate da vežbate.

 

Glutealni mišići, poput ostalih mišićnih grupa u našem telu, mogu da se ojačaju jedino pomeranjem, tj. vežbanjem, što nam omogućava vežba koja se zove "most" ili "podizanje karlice u ležećem položaju".

 

Možda ste čuli za druge nazive ove vežbe, ali to nije bitno. Ono što je važno da pravilno izvođenje "mosta" omogućava zatezanje glutealnih mišića.

 

Važno je da shvatite šta tačno podizanje karlice i izvođenje "mosta" može da uradi za naše telo.

 

1. Izvođenje "mosta" sprečava bolove u leđima

 

Ko ima slabe mišiće zadnjice sigurno oseća bolove u leđima. Kada mišić koji ipravlja kičmu i mišić zadnjeg dela bedara preuzme posao koji glutealni mišići moraju da obave, pojavljuje se takozvana glutealna amnezija. To dovodi do opterećenja u donjem delu leđa, jer kukovi preuzimaju teret koji nije namenjen njima. Sve to dovodi do bolova u leđima. 

 

Svakodnevno izvođenje "mosta" će probuditi glutealne mišiće i karličnu oblast, što će sprečiti bolove u leđima.


Ako slabo hodate ili uopšte ne možete da se krećete: Doktor Aleksandar tvrdi da će vas ova vežba vratiti u formu veoma brzo!

foto: Profimedia

 

2. Izvođenje "mosta"sprečava bolove u kolenima

 

Jačanje butne kosti sprečiće opterećenje koje trpe kolena. Most je takva vežba koja može da istrenira butne kosti da stoje pravilno kako bi ublažili bol u kolenima.

 

3. Popravićete držanje tela

 

Treninzi u teretani su odlični, ali ako najveći deo dana provedete pogureni ispred kompjutera, ni jedan trening ne može da vam omogući savršeno držanje tela. Aktivni i snažni glutealni mišići i karlična čašica pomažu pri pravilnom sedenju. Slabi mišići koji se nalaze ispod i iznad karlice, poput mišića korteksa, dovode do nepravilnog držanja tela prilikom sedenja.

 

4. Prelepa zadnjica

 

Prelepa zadnjica se postiže svakodnevnim izvođenjem vežbe "most". Samo istrajte i rezultati će doći.

 

5. Svake farmerke će vam odlično stajati

 

Ne postoje pantalone ili farmerke koje ne stoje lepo, kada je zadnjica obla i zategnuta. A to se može postići samo redovnim i svakodnevnim izvođenjem vežbe "most".

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...