Obratite pažnju

BOL U MIŠIĆIMA UPOZORAVA NA BOLESTI ORGANA: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koleno!

Ako pažljivo slušate svoje telo, možete primetiti signale o razvoju bolesti mnogo pre pojave karakterističnih simptoma. Bol u mišićima upozorava na bolest organa

Lepi & Zdravi
Autor:
BOL U MIŠIĆIMA UPOZORAVA NA BOLESTI ORGANA: Evo šta znači kada vas zaboli ruka, noga ili koleno!
Foto: Shutterstock

Lekari koji rade sa novom tehnikom kineziologije objašnjavaju da svake sekunde mozak prima hiljade signala iz svakog mišića. Analizira njeno stanje, stepen istezanja i otpora. Ako je grupa mišića oslabljena duže vreme, postoji opšta neravnoteža u telu. Njihovim radom pokušavaju da zamene mišićna vlakna na suprotnoj strani tela, što izaziva hipertoničnost i prenaprezanje.

Promena tonusa mišića signal je mozgu o zdravstvenim problemima. Lekar može identifikovati najslabije grupe i analizirati koji se organi nalaze u blizini, što je uticalo na smanjenje rada tela. Procenjuje kako reaguju na povećani stres, pružaju li otpor na iritaciju.

Veza između mišića i unutrašnjih organa osobe

U ljudskom telu postoje hiljade mišića, od kojih su mnogi nervnim završecima povezani sa unutrašnjim organima. Kada se pojavi hipertoničnost, obratite pažnju na moguće zdravstvene probleme:

*Sa slabim mišićima na unutrašnjoj strani nogu često se javljaju crevni problemi, kolitis, disbioza i hronični zatvor.

*Ravna stopala ukazuju na slabost mišića karličnog dna, poremećaj genitourinarnog sistema. Žene često imaju prolaps materice, upalu jajovoda.

*Sa slabim leđnim mišićima, spuštanjem ramena napred, često se otkriva veza sa bolestima stomaka, pojavom čireva, gastritisom i varenjem.

*Oslabljeni poplitealni mišići, krckanje u kolenima mogu ukazivati na ranu fazu upale žučne kese, formiranje kamenaca u njima.

*Slabi glutealni mišići se primećuju kod patologija bubrega, jajnika, genitourinarnog sistema, impotencije kod muškaraca.

*Atonija ili smanjeni tonus mišićnog okvira leđa može ukazivati na oštećenje rada srca, koronarnih arterija, bronhija i pluća.

*Sartoriusov mišić gubi tonus predispozicijom za nadbubrežne bolesti, oštećenju proizvodnju hormona stresa i razvoj tumora.

*Ograničeni pokreti vrata su povezani sa obolelim sinusima osobe, često daju hipertoničnost kod hroničnog sinusitisa, tonzilitisa, rinitisa.

Obratite pažnju na signale koje vam telo šalje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs