Najčešće zablude

Ove "zdrave" namirnice zapravo nisu zdrave: Kada ih jedemo unosimo i do 1.000 kalorija više!

U ovoj užurbanoj današnjici u koju smo svi upali, nije retkost da se skuva nešto "na brzaka" i to od "zdravih" namirnica koje ste kupili u prodavnici... Ali jeste li stvarno napravili zdrav obrok?

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ove "zdrave" namirnice zapravo nisu zdrave: Kada ih jedemo unosimo i do 1.000 kalorija više!
Foto: Shutterstock

Za sledećih 5 namirnica verujemo da su zdrave, a zapravo u većini slučajeva nisu i zbog njih možemo nesvesno da unesemo i do 1.000 kalorija više! Energetske pločice Sigurno pomažu ako vam nedostaje energije, ali i viška kalorija - posebno ako odaberete one s dodatkom čokolade, sirupa ili šećera. Najsigurnije energetske pločice možete da naprave sami kod kuće i tako kontrolišete sastojke.

Čuva srce, poboljšava pamćenje: Evo zašto treba da pijemo čaj svaki dan!

foto: Profimedia

Gotove salate Nisu sve iste, a one koje su već gotove za jelo često sadrže nepotrebne kalorije i nezdrave masnoće, zahvaljujući dodacima poput majoneza, ulja i ostalih sastojaka.

Kičeri, staro indijsko jelo: Izlečite telo, izbacite toksine za samo tri dana! (RECEPT)

foto: Profimedia

Smuti Osnova smutija su voće i mleko i oni mogu samo da prijaju zdravlju. Ali, duple porcije, dodaci poput sirupa ili sladoleda ovom napitku dodaju dosta kalorija.

Pomoć iz kuhinje: Rešite se stresa uz pomoć ovih namirnica!

foto: Shutterstock

Smrznuti jogurt Čini se kao zdraviji izbor od sladoleda, ali ako imamo na umu da su porcije velike i obično sadrže dodatke poput čokoladica ili karamele, jasno vam je da ova poslastica i nije toliko zdrava kao što mislimo.

6 obroka na svaka 3 sata: Dijeta od 21 dan dozvoljava i slatke zalogaje, a skida kilograme kao od šale!

foto: Shutterstock

Sosovi za testeninu Istina, paradajz je pun antioksidanasa koji čuvaju zdravlje organizma tako što se bore protiv uticaja slobodnih radikala koji utiču na pojavu raznih bolesti - od gojaznosti do malignih oboljenja. Ipak, kada je u pitanju konzervisana verzija, dodaju se šećeri, konzervansi i pojačivači ukusa, pa on više i nije toliko zdrav.

Nećete dobiti kilograme: Ovih 6 namirnica možete da jedete usred noći do mile volje!

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs