Odlična zamena

Pomoć iz kuhinje: Rešite se stresa uz pomoć ovih namirnica!

Čini se kako u poslednje vreme sve češće gubimo bitke sa stresom… Ako se i vi pronalazite u ovom opisu, budite bez brige, jer stres možete da ublažite i na prirodan i ukusan način. U tome vam, pre svega, može pomoći sledećih 5 namirnica

Fitnes & Nutricija
Autor:
Pomoć iz kuhinje: Rešite se stresa uz pomoć ovih namirnica!
Foto: Profimedia

Pomorandže

Ako ste u poslednje vreme često pod stresom, pripremite sebi porciju svežih pomorandži. Agrumi poput pomorandže i mandarine sadrže vrlo velike količine vitamina C, koji se pokazao korisnim u borbi protiv stresa. Povećane količine vitamina C mogu da smanje nivo kortizola (hormona stresa), kao i vaš krvni pritisak koji može da se povisi tokom dužih stresnih situacija.

Napitak zlata vredan: Čaša surutke dnevno rešava mnoge zdravstvene probleme, ima samo 26 kalorija!

foto: Shutterstock

Bademi i drugi orašasti plodovi

Bademi, pistaći i orasi bogati su omega-3 masnim kiselinama koje snižavaju nivo stresa i istovremeno vas štite od depresije.

Nećete dobiti kilograme: Ovih 6 namirnica možete da jedete usred noći do mile volje!

foto: Shutterstock

Zobena kaša

Ne samo što je uvek dobar izbor kada želite zdrav doručak koji će vas zaista zasititi, zobena kaša takođe snižava hormone stresa u vašem organizmu. Konzumacija zobene kaše takođe može da poveća nivo serotonina, hormona koji igra glavnu ulogu u situacijama kada se osećamo srećno i zadovoljno.

5 "zdravih" namirnica koje to zapravo nisu: Zbog zablude unosite i do 1.000 kalorija više!

foto: profimedia

Tamna čokolada

Osim što je uvek fina poslastica, čokolada može da napravi čuda kada je u pitanju vaše raspoloženje. Konzumacija tamne čokolade ublažava stres čak i na molekularnom nivou, što može biti prilično korisno osobama koje pate od intenzivne teškoće.

Svetski priznati nutricionista otkriva: Zašto ste naduti i kako da to rešite?

foto: Profimedia

Čaj od kamilice

Ako sve gore navedene namirnice još uvek nisu dovoljne da se rešite stresa, pokušajte da ih “zalijete” toplim čajem od kamilice. Ovaj topli napitak ima svojstva koja će ublažiti stres i umiriti vas tokom nervoznih situacija.

6 ključnih stvari koje usporavaju gubljenje kilograma: Izbegavajte ove svakodnevne navike!

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs