najveća zabluda

Mislili ste da je maslinovo ulje dobro za mršavljenje: Evo dokaza da grešite!

Maslinovo ulje je mnogima izbor kada žele da izgube višak kilograma, smatrajući da sadrži manje kalorija. Ali, tu se krije zabluda

Nutricija
Autor:
Foto: Profimedia

Maslinovo ulje je vrlo zdravo i uvek je dobrodošlo u ishrani, a njegov glavni sastojak je mononezasićena oleinska kiselina koja ga čini najzdravijom masnoćom.

 

Ipak, kod konzumiranja maslinovog ulja treba biti oprezan, naročito ako želite da smršate.

 

Međutim, istraživanja pokazuju kako je verovanje da je maslinovo ulje dobro za mršavljenje jedna od najvećih zabluda o ishrani.

 

Obratite pažnju: Maslinovo ulje je dobro za zdravlje, ali evo kada nikako ne smete da ga koristite!

foto: Shutterstock

Maslinovo ulje je izvrsna namirnica, najbolja masnoća koju poznajemo, ali kao i druge masnoće vrlo kalorična. Minimalna dnevna količina masnoća je 10 grama (2 kafene kašičice) što daje 90 kalorija.

 

"Svako ko želi da  smrša treba da se drži ovog pravila, te salate nikako nemojte uljiti", kaže stručnjak iz ove oblasti.

 

Dakle, ne smete preterati sa maslinovim uljem , ali dobra  vest je da za razliku od biljnog ulja ili masti, ima nizak nivo holesterola (loših masnoća). Isto tako, maslinovo ulje je snažan antioksidant visoke hranjive vrednosti na kojem će vam telo biti zahvalno. Važno je samo koristiti ga umereno.

 

Ispeglajte bore, sačuvajte srce: Od sada maslinovo ulje koristite samo ovako! (RECEPTI)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...