Savršeni zalogaji

Najukusniji i najzdraviji sendviči: Pet namirnica koje su savršena zamena za hleb!

Kada želite sa menija da izbrišete hleb, to nije nikako lak i jednostavan zadatak. Ovo su namirnice, tačnije voće i povrće koje može da bude adekvatna zamena. Uz njih možete da napravite dobar sendvič, a da podloga ne bude puna kalorija i ugljenih hidrata.

Fitnes & Nutricija
Autor:
Najukusniji i najzdraviji sendviči: Pet namirnica koje su savršena zamena za hleb!
Foto: Profimedia

Krompir Iako je nivo ugljenih hidrata i u krompiru visok, kada koristite ovo povrće umesto hleba, to je dobra zamena, posebno ako ste uključili i kardio treninge u vašu dnevnu rutinu. Posle vežbanja ovaj nutritijent je potreban organizmu, a hleb svakako nije dobar izbor. Paprika Grilujte krupnu papriku, dodajte sir preko, komad šunke, začine i imaćete zanimljiv sendvič.

Omiljeno letnje povrće: 7 najlepših brzih recepata sa tikvicama!

foto: Shutterstok

Plavi patlidžan Plavi patlidžan je takođe dobra podloga za sendviče. Morate ga dobro izgrilovati, a onda dodajte omiljene sastojke. To može da bude zdrava užina ili čitav obrok. Paradajz Obično koristimo paradajz među kriškama sendviča, ali ako želite da smršate, promenite taktiku. Samo izbacite hleb, sastojke poređajte među sočnim kriškama povrća i imaćete odličnu zamenu. Krastavac Krastavac, masline i paradajz su savršen spoj. Možete i da ga izdubite i punite sirom i belim lukom, ideje su beskonačne. A o uštedi kalorija da i ne govorimo, piše "Tajms ov Indija" (Times of India).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs