Organizam će vam biti zahvalan

Najjeftiniji lek ikada: Štiti od infekcije, pomaže kod astme, čisti kožu i opušta mišiće

Promenite samo jednu naviku i vaše zdravlje će se poboljšati sigurno

Nutricija 29.05.2018. - 17:55h Autor: kucnilekar.com
Foto: Shutterstock

Voda je izvor života i zdravlja, pa ne čudi što stručnjaci savetuju da se dnevno popije 6-8 čaša kako bi naše telo zadržalo zadovoljavajući nivo hidratantnosti. Međutim, ukolio vodu pijete na nešto drugačiji način, primetićete veliko poboljšanje organizma.

 

Ako vodu prokuvate pa ispijate u toplom ili vrućem obliku u telo unosite napitak bez teških metala i drugih štetnih sastojaka koji se mogu naći u vodi iz česme, a koji se nakupljaju u organizmu i uzrokuju veliki niz problema.

 

Evo kakav sve uticaj ima topla ili vruća voda na vaše telo:

 

Čisti kožu: Ispijanje jedne šolje tople vode svakog dana iščistiće vam kožu, pa se ovo posebno preporučuje osobama koje imaju problema sa aknama, ali i sa isušenom kožom u zimskim danima.

 

Opušta mišiće: Topla voda dokazano opušta mišiće, pa se njeno ispijanje posebno preporučuje devojkama koje imaju jake menstrualne grčeve.

foto: Shutterstock

Podstiče probavu: Ujutru pre jela i pola sata nakon obroka šolja vruće vode podstiče probavu, pa će vas rešiti problema sa nadutošću i bolnim nakupljenim gasovima.

 

Pomaže kod infekcija: Ispijanje vruće vode na prazan želudac pomaže kod mokraćnih infekcija, i smanjuje gorušicu.

 

Pojačava cirkulaciju: Redovno ispijanje tople vode pojačava cirkulaciju, znojenje i izbacivanje toksina iz tela čime se rasterećuje rad jetre i bubrega.

 

Ubrzava metabolizam: Ako popijete šolju vruće vode sat vremena nakon obroka ubrzaćete metabolizam i podstaći sagorevanje kalorija.

 

Pomaže kod astme: Redovno konzumiranje vruće vode pomaže kod astme i štucanja, a daće vam i dodatnu snagu kad patite od prehlade ili kašlja.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs