PAZITE KAKO BIRATE

Da li je za doručak bolje pojesti picu ili žitarice? Odgovor nutricioniste će vas šokirati!

Možda zvuči kao iznenađenje, ali prosečan komad pice i činija žitarica sa punomasnim mlekom sadrže skoro istu količinu kalorija.

Fitnes & Nutricija
10:22h Autor:
Da li je za doručak bolje pojesti picu ili žitarice? Odgovor nutricioniste će vas šokirati!
Foto: Shutterstock

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a većina ljudi se trudi da tada pojede nešto lagano. Međutim, da li je to ispravno? Koliko greše oni koji za doručak izaberu picu?

Ako iz priče izostavimo natrijum kao sastojak koji se ne sme tako lako izostaviti kada su u pitanju osobe sa visokim krvnim pritiskom, činjenica je da je pica sastavljena od ugljenih hidrata, proteina, masti i možda malo povrća. To je čini balansiranijim doručkom od namirnice sa visokim potencijal da podigne nivo šećera u nebesa i onda vas sruši na pod.

Jednostavan trik uz doručak ubrzava mršavljenje: Sve više žena se drži ovog pravila!

foto: Shutterstock

Uz to, ako uporedimo količine kalorija u komadu pice i jednoj činiji žitarica, videćemo da su podjednake.

"Možda zvuči kao iznenađenje, ali prosečan komad pice i činija žitarica sa punomasnim mlekom sadrže skoro istu količinu kalorija. Međutim, u pici se nalazi mnogo snažniji proteinski paket koji vas može održavati sitim tokom celog jutra", rekla je nedavno nutriocinistkinja Čelsi Ejmer za Dailymail.

Naravno, ovakav doručak ne treba da vam pređe u svakodnevnicu. Ne treba preterivati ali opet bez ikakvog straha i kajanja, možete pojesti parče pice.

"Iako pica može da bude zdraviji odabir, ovakvim tvrdnjama se ljudima može dati zeleno svetlo za drastično povećanje natrijuma, ugljenih hidrata i masti u rano jutro, čime se stvaraju preduslovi za neuspeh tokom dana", rekla je Čelsi.

Za doručak masno, pred spavanje sladoled: Glumica šokirala svojom tajnom savršenog tela! (FOTO)

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs