Sastojci:

1 šolja brašna, 2jajeta, 1 šolja mleka, 50 grama maslaca, 60 grama šećera, kesica vanilinog šećera, 4 kašike kakao praha, prašak za pecivo, malo soli

Testo za ove palačinke je prilično gusto, jer su ovo američke palačinkeza koje vam nije potrebno ulje. Količinu šećera u receptu možete prilagoditi, a možete dodati i cimet.

Kako napraviti čokoladne palačinke?

U veliku posudu sipajte ¾ čaše mleka i dodajte jaja, šećer, vanilin šećer, so, prašak za pecivo, brašnoi kakao. Promešajte temeljno dok se svi sastojci ne sjedine.

Preostalo mleko zagrejte i dodajte maslac. Kada semaslac istopi sipajte ga u testo i pažljivo mešajte.

Kada zagrevate tiganj predlažemo da odaberete srednju temperaturu. Velikom kašikom sipajte testo u tiganj i pržite palačinkesa obe strane dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Gotove čokoladne palačinke možete poslužiti sa različitim voćem, orasima, karamelom, topljenom čokoladom i drugim desertnim prelivima.

Gotove čokoladne palačinke možete poslužiti sa različitim voćem, orasima, karamelom, topljenom čokoladom i drugim desertnim prelivima