Poboljšajte zdravlje

Izgubite kilograme tokom menopauze: Jednostavna pravila za dobru liniju!

Nakon menopauze, nivo kalcijuma u organizmu dosta će se smanjiti, te možete osetiti simptome poput umora, lomljenja kose, krhkih noktiju, grčeva u mišićima itd

Fitnes & Nutricija
Autor:
Izgubite kilograme tokom menopauze: Jednostavna pravila za dobru liniju!
Foto: Profimedia

Svaka žena želi da izgleda što je bolje moguće i ima savršeno telo bez obzira na godine. Ako mislite da je nemoguće stesati se posle menopauze, grešite! Samo treba obratiti pažnju na određene faktore i pronaći idealnu opciju za vas.

Nije lako izgubiti kilograme tokom menopauze, pre svega zbog hormonskih promena koje usporavaju metabolizam, ali ako redovno vežbate i hranite se zdravo, brzo ćete ostvariti svoj cilj.

Donosimo vam nekoliko jednostavnih pravila ishrane koja će vam pomoći da ostvarite željenu kilažu nakon menopauze. Ako se ih se pridržavate, ne samo da ćete smršati tokom menopauze već ćete poboljšati svoje zdravlje.

1. Smanjite unos ugljenih hidrata

Kada odete u prodavnicu da kupite namirnice, izbegavajte one sa ugljenim hidratima. Ne kupujte beli hleb, slatkiše, beli pirinač, prerađenu hranu i druge "štetne" proizvode. Zamenite ih onima za celim zrnom poput integralnog hleba, integralnog pirinča i kinoe.

Česte glavobolje, gubitak kose, konstantan umor: Ovo su simptomi hormonske neravnoteže!

foto: Shutterstock

2. Balansirajte ishranu sa povrćem

Tokom menopauze, primetićete da će neke promene u ishrani biti jako teško da napravite. Zato treba da jedete više povrća. Ono će vas zasititi, a ima malo kalorija.

Možete jesti povrća koliko god želite. Uvrstite u ishranu sveže povrće poput brokolija, tikvica, paprika, paradajza, šargarepe, krastavca i karfiola.

3. Povećajte unos namirnica bogatim kalcijumom

Nakon menopauze, nivo kalcijuma u organizmu dosta će se smanjiti, te možete osetiti simptome poput umora, lomljenja kose, krhkih noktiju, grčeva u mišićima itd. Kako biste sprečili ove simptome, trebalo bi da u ishranu unesete više orašastih plodova, mleka, jogurta i sira. Takođe, fizička aktivnost je ključna.

4. Smanjite konzumiranje crvenog mesa, a jedite više ribe

Ako želite da izgubite kilograme, trebalo bi da izbegavate crveno meso i zamenite ga ribom. Riba i morski plodovi su veoma korisni za vaše zdravlje i gubitak kilograma.

Kao što vidite, ova pravila su veoma jednostavna, ali i efektna. Pridržavajte ih se kako biste dostigli željenu težinu nakon menopauze.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs