Važno je da znate

Đumbir može da vas ubije: U ovim situacijama ne smete da ga konzumirate!

Često se naziva univerzalnim lekom zbog svog preventivnog efekta na mnoge zdravstvene probleme, ali može da bude i jako opasan
Nutricija 18.09.2016. - 17:17h Autor: webtribune.rs
Foto: Profimedia

Moći đumbira su zaista neverovatne.

 

On leči mnoge bolesti kao što su olakšavanje simptoma artritisa, jača imuni sistem, pomaže kod mučnine, hemoroida, grčeva, migrene, kašlja, dijareje, generalno pomaže kod problema sa varenjem, spore cirkulacije, sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, srčanih problema, menstrualnih grčeva, snižava šećer u krvi, holesterol, sprečava rast ćelija raka, oslobađa telo od toksina... I još mnogo toga.

 

Često se naziva univerzalnim lekom zbog svog preventivnog efekta na mnoge zdravstvene probleme, pa čak i na one ozbiljnije.

 

Zbog svojih antiseptičkih svojstava, koristi se u medicinske svrhe mnogo godina, ali treba imati u vidu da se đumbir ne preporučuje za svaki zdravsteni problem i ne svakoj osobi.

 

Evo ko bi trebalo da ga izbegava:

 

40 godina nije išla kod lekara: Prost recept joj čuva zdravlje decenijama!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia


Trudnice

 

Postoje snažni stimulansi u đumbiru koji mogu dovesti do bolova u ranoj trudnoći. Posebno u poslednjim nedeljama trudnoće, žene treba da izbegavaju đumbir i da ga uopšte ne koriste.

 

Osobe koje žele da dobiju na težini

 

Ovo je najbolja hrana za one koji žele da smršaju, i naravno da nije dobro za one koji žele se ugoje. U stvari, đumbir održava osećaj sitosti i pomaže u rastvaranju masti. Ako želite da se ugojite, đumbir vam ne može pomoći, tako da je bolje da ga izbegnete.

 

Vanredna dijeta: Skida salo sa stomaka za jednu noć!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

Osobe koje pate od krvih poremećaja

 

Đumbir stimuliše cirkulaciju, što je generalno dobro, ali ne i za one koji pate od poremećaja krvi kao što je hemofilija.

 

Osobe koje koriste lekove za krvni pritisak i dijabetes

 

Ako uzmate lekove za regulisanje krvnog pritiska ili dijabetesa, ne smete uopšte da konzumirate ovu biljku, jer ona može da utiče na efekat lekova u vašem telu.

 

Posebno je rizično ako kombinujete đumbir sa antikoagulansima, beta-blokatorima i lekovima na bazi insulina.

 

Časna sestra Ljubica leči ono što doktori ne mogu: Žena otkrila spasonosni recept!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs