Počnite odmah

7 veličanstvenih: Kombinacija začina koja sprečava rak!

Svaki dan jedite ove začine i verovatno nikad nećete morati da brinete da li ćete oboleti od malignih bolesti
Nutricija 11.12.2015. - 21:58h Autor: 24sata.hr
Foto: Shutterstock

Zahvaljujući svojim antioksidativnim efektima, začini poput nane, čili papričica, belog luka i đumbira dokazano deluju kao prevencija, ali i pomoć terapije obolelih od raka.

 

Đumbir je stari narodni lek koji tradicionalno koriste stanovnici severozapadne Evrope, a sve češće i kod nas. Njime se leče brojni zdravstveni problemi, od prehlade do zatvora, a može se koristiti sušeni ili sveži. Studije pokazuju da đumbir deluje protivupalno, pa je odlična prevencija protiv raka pluća i probavnog sistema, a često se koristi nakon hemoterapije jer smanjuje mučninu, dok u kombinaciji sa medom podiže imunitet.

 

Šokantne tvrdnje nemačkog Nobelovca: Ove dve namirnice izazivaju rak, a stalno ih jedete!

 

Ruzmarin je tradicionalni mediteranski začin i odličan izvor antioksidanasa. Najčešće se dodaje u supe, sosove od paradajza i služi uz mesna jela. Odličan je saveznik u detoksikaciji organizma, a može se koristiti i kao čaj. Stimuliše jetru na bolji rad, a ona zatim izbacuje toksine iz tela, pa je prevencija u nastanku raka jetre, bubrega i gušterače. Kako stimuliše i apetit, ruzmarin pomaže u vraćanju telesne snage kod teških tretmana lečenja raka.

 

Izbacite sve otrove iz tela za 3 dana: Metod koji sprečava rak, izbacuje masnoće i višak vode!

 

Kurkuma je prirodni antiseptik koji dolazi iz zemalja Dalekog istoka, a stolećima se koristi kao pomoć u previjanju rana i dezinfekciji, kao i lečenju reume. Novije studije pokazuju da kurkuma usporava razvoj multiple skleroze, a deluje i kao odlična prevencija kod raka prostate, karcinoma dojke, melanoma i leukemije. Kako pomaže u čišćenju krvi od toksina, ona može da ometa delovanje lekova, pa se savetuje da se koristiti nakon hemioterapije, a ne i za vreme lečenja ovim sredstvom.

 

Rak jajnika ubije 450 žena godišnje u Srbiji: Ne ignorišite ovih 10 simptoma!

 

Čili papričice, kajenski biber i feferone spadaju u rod ljutih papričica bogatih kapsaicinom. On deluje protivupalno, podstiče rad probave i sprečava nastanak polipa na sluzokoži creva. Osim toga, studije pokazuju da ljudi koji redovno koriste čili u ishrani ređe obolevaju od raka prostate. Kako su papričice bogate vitaminima A i C, one jačaju imunitet i sprečavaju rast ćelija raka.

 

Malo mlevene paprike sipajte u čašu vode i popijte: Za 10 sekundi događa se čudo!

 

 

Beli luk se još naziva i prirodnim antibiotikom, a od davnina se koristi za lečenje i prevenciju različitih zdravstvenih tegoba. Studije potvrđuju da ljudi koji redovno jedu beli luk imaju manji rizik od nastanka kancerogenih procesa u telu, a on je naročito koristan u prevenciji raka pluća i dojke.

 

Stavite čen belog luka u usta i sačekajte nekoliko minuta: Nećete verovati šta će se desiti!

 

 

Čaj od nane vekovima se koristio za ublažavanje grčeva, probavnih tegoba i proliva, a sada se zna da pomaže i u lečenju sindroma nervoznih creva i sprečava nastanak raka probavnog trakta. Nana smiruje i gastritis i osnažuje sluzokožu želuca, zbog čega postaje otporniji na nastanak čireva. Nakon terapije zračenjem, čaj od nane se koristi kako bi se ubrzao oporavak organizma, naročito nakon zračenja grla i disajnih puteva.

 

Lekari ostaju u čudu: Tri kašike ove smese dnevno, bomba za krvnu sliku! (RECEPT)

 

 

Kamilica koja se najčešće koristi u čajevima najpoznatija je po svom umirujućem delovanju, pa se koristi kao pomoć za uspavljivanje i ublažavanje grčeva. Redovno ispijanje čaja od kamilice uravnotežuje pH vrednost u organizmu, pa smanjuje rizik od nastanka svih oblika raka, a vrlo je korisna i za tretiranje rana u ustima nakon karcinoma jezika i grla.

 

Izlečite kosti i zglobove jednim sastojkom iz kuhinje: Za 7 dana bol potpuno nestaje! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...