Obratite pažnju

Tihe ubice koje jedemo svaki dan: Ovih 5 namirnica treba da izbacite iz ishrane!

Tuna je opasna zbog toga što upija živu u svoje meso, a kada živa jednom dođe u naš organizam, ona će ili kroz bubrege izaći iz organizma ili će doći do mozga gde može napraviti veliku štetu
Nutricija 14.11.2015. - 18:49h Autor: vecernji.hr
Foto: Shutterstock

Jedemo ih gotovo svakodnevno i nemamo nikakvih problema zbog toga.

 

Ipak, neke namirnice koje imamo u svom domu mogu biti i te kako štetne i delovati na naš organizam kao tihe ubice, prenosi Fox news.

 

Neke su otrovne, a neke su "rizične i opasne" zbog svog oblika. Evo o kojim je namirnicama reč:

 

1. Rabarbara
Lišće rabarbare sadrži oksalnu kiselinu, koja uzrokuje kamenje u bubrezima. Potrebno je oko 5 kilograma ove biljke da bi bila kobna, ali i znatno manje količine mogu uzrokovati ozbiljne probleme.

 

2. Muskatni oraščić
Muškatni oraščić je zapravo halucinogen, a konzumacija količine od 5,5 grama može uzrokovati grčeve, a 8 grama napad. Ako pojedete jedan oraščić, to  može dovesti do "psihoze od muškatnog oraščića".

 

Očistite organizam pirinčem: Jedna kašika dnevno izbacuje otrove!

 

 

3. Krompir
Koliko ste puta kupili krompir koji ima zelenkastu koru? Glikoalkaloidi se nalaze ili u zelenkastoj kori krompira ili u "klicama" koje su izašle na ljusci. Glikoalkaloidi mogu uzrokovati proliv ili čak i komu i smrt.

 

4. Bademi
Treba razlikovati dve vrste badema, one slatke i gorke. Gorki, navodno, sadrže veće količine vodonikovog cijanida. 7 do 10 ovih gorkih plodova može uzrokovati probleme odraslima, a mogu biti kobni za decu.

 

5. Tuna
Tuna je opasna zbog toga što upija živu u svoje meso, a kada živa jednom dođe u naš organizam, ona će ili kroz bubrege izaći iz organizma ili će doći do mozga gde može napraviti veliku štetu. Trudnicama i deci se preporučuje da u potpunosti izbegavaju konzumiranje tune.

 

Pojedite pola kašičice dnevno ovog začina: Zamenjuje vežbanje, čuva srce od svih bolesti!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...