Lako se pravi

Pobedite loš holesterol: Sok koji masnoće dovodi u red!

Pretećoj masnoći moguće je suprostaviti se uz pomoć pametnog odabira namirnica, svakodnevno konzumiranih koje holesterol dovode u red
Nutricija 07.04.2015. - 19:53h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Holesterol je najpoznatija masnoća u organizmu i prisutan je u svakoj živoj ćeliji. Razlikujemo dobri HDL holesterol od LDL lošeg holesterola čiji povećani nivo u krvi uzrokuje moguće bolesti srca i krvnih sudova. Pretećoj masnoći moguće je suprostaviti se uz pomoć pametnog odabira namirnica, svakodnevno konzumiranih koje holesterol dovode u red.

 

Sačuvajte svoje zdravlje: Sve što morate da znate o holesterolu!

 

Grejpfrut je apsolutni pobednik kada je reč o borbi s lošim holesterolom jer osim visokog nivoa vitamina C sadrži i pektin, vlakna koja snižavaju holesterol i štite krvne sudove od začepljenja.

 

U stopu ga prati celer, čije dve stabljike dnevno su dovoljne da se nivo holestreola smanji za čak pet puta. Pri tome je njegova najbitnija uloga u povećanju izlučivanja žučne kiseline, čime se uklanjaju i loše masnoće.

 

Sastojci: 1 grejpfrut, 2 stabljike celera, vezica peršuna, ¼ limuna, 3 komada đumbira

 

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender i mešajte dok ne dobijete gusti sok, barem jedno dnevno popijte čašu ovog svežeg napitka koji će da reguliše masnoću u organizmu.

 

Savet: Pripremljeni sveži sok najbolje je da konzumirate pre ručka, što ostavlja dovoljno vremena da telo apsorbuje sve sastojke i aktivira njihovo delovanje.

 

Tradicionalni lek Amiša: Sprečava rak, čireve, snižava holesterol i krvni pritisak!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...