Pravi savet

KIM KARDAŠIJAN NIKAD MRŠAVIJA: Nisam znala da je tako lako, samo sam prestala da jedem OVU namirnicu! (FOTO)

Kim Kardašijan je dugo isprobavala različite tipove dijete, ali joj je ovaj način ishrane najviše pomogao

Fitnes & Nutricija
Autor:
KIM KARDAŠIJAN NIKAD MRŠAVIJA: Nisam znala da je tako lako, samo sam prestala da jedem OVU namirnicu! (FOTO)
Kim Kardašijan, Foto: Profimedia

Kim Kardašijan je sve mršavija i mršavija i to zahvaljujući izbacivanju ugljenih hidrata iz svoje ishrane.

Ona je proces mršavljenja započela pred Met Gala događaj kada je dogovoreno da se pojavila u haljini Merilin Monro. Tada je ekspresno smršala 7 kilograma, ali je priznala i da je gladovala, nosila sauna odelo i trčala.

Međutim, par meseci nakon Met Gale, Kim je nastavila i dalje da mršavi.

Na proslavi rođendana njene sestre Kloi Kardašijan, Kim se pojavila obučena u uske crne lateks helanke i odgovarajući top. Njen uzani struk je došao do izražaja, dok su svi primetili da je i njena famozna zadnjica znatno manja.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ranijih godina praktikovala je Atkinsovu dijetu zbog koje su je prozvali i "Dijeta Kim Kardašijan."

Zahvaljujući toj dijeti Kim je posle porođaja smršala 30 kilograma.

Atkinsova dijeta:

PRVA FAZA

Cilj prve faze dijete je promena metabolizma. Unos ugljenih hidrata ograničava se na 20 grama dnevno. Kako to praktično izgleda? Pa, recimo, za doručak možete da pojedete omlet od dva jaja sa šunkom ili slaninom, za ručak odrezak sa roštilja, a za večeru kuvanu ribu. Prva faza traje 14 dana.

DRUGA FAZA

Podrazumeva gubitak telesne mase potrošnjom masnih zaliha. Dnevni unos ugljenih hidrata ograničen je na 15 do 40 grama. Znači, meso, povrće (sa niskim sadržajem ugljenih hidrata) i to je to…

TREĆA FAZA

Ugljeni hidrati se postupno uvode, ali ograničeni su na maksimalnih 60 grama, čije se ograničenje prenosi i na 4. FAZU koja predstavlja održavanje postojeće smanjene težine.

Kritički osvrt

Zbog smanjenog unosa ugljenih hidrata (Dr Atkins svima preporučuje da ograničen unos na maksimalnih 60 grama dnevno) Atkinsova dijeta izazvala je brojne kontroverze. Neka istraživanja pokazala su kako bi dugotrajnije provođenje moglo uticati na psihičko zdravlje i izazvati mrzovolju, umor i bezvoljnost. Posebno su se takvi simptomi bili vidljivi kod žena čije su promene raspoloženja bile intenzivnije. Takođe, rizici su povećan sadržaj triglicerida u krvi, kao i povećan sadržaj zasićenih masnih kiselina. Osim toga, prva (uvodna) faza Atkinsove dijete može izazvati probleme kod osoba koje inače konzumiraju veće količine ugljenih hidrata ili kod ljudi koji pate od hipoglikemije. Njihovo telo jednostavno ne može tako brzo da proizvede glukozu da bi se zadovoljile potrebe mozga i mišića. To rezultira iznenadnim umorom ili nesvesticom.

Sa druge strane drugo istraživanje pokazalo je kako je Atkinsova dijeta bila najdelotvornija za gubljenje kilograma u poređenju sa tri kontrolna dijetna režima prehrane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs