Način na koji Grci prave slatku pitu je hit: Ništa lakše, a kolač na stolu za 30 minuta

Portokalopita je najlepši Grčki kolač, ali malo ko zna da ga je lako napraviti

Recepti
Način na koji Grci prave slatku pitu je hit: Ništa lakše, a kolač na stolu za 30 minuta
Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • 500gr kora za pitu
  • 4-5 jaja
  • 250gr šećera
  • 2 vanil šećera
  • 400gr kiselog mleka
  • 1 kašika kore narandže
  • 200ml soka od narandže
  • 200ml ulja
  • 1 prašak za pecivo

Preliv:

  • 450ml vode
  • 300gr šećera
  • 1 štapić cimeta
  • 200ml soka od narandže

Priprema: Umutite jaja, šećer, vanil šećer, kiselo mleko, koru narandže izrendanu, sok od naradndže, ulje, prašak za pecivo. U tu smesu umutite i iseckane kore za pitu. Zatim kolač ispecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa oko 50 minuta. Ohlađen kolač preliti vrelim sirupom od vode, šećera, cimeta i soka pomoranže.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs