Usvojite bar neke od ovih navika

Tajna dugovečnosti Japanki: Žitarice, zeleni čaj, sirova riba, manje porcije i korišćenje štapića

Japanke unose 25 odsto manje kalorija nego žene na Zapadu, a zdravijem načinu života doprinose i manje porcije hrane, kao i korišćenje štapića umesto viljušaka, što usporava proces jedenja
Nutricija
15:12h Autor:
Foto: Thinkstock

Japanke u proseku žive 86,4 godineTajnu dugog i zdravog života žene iz "zemlje izlazećeg sunca" duguju ishrani bogatoj žitaricama od celog zrna, povrću, soji, zelenom čaju i sirovoj ribi koju jedu tri puta nedeljno.

 

One takođe unose gotovo

25 odsto manje kalorija nego žene na Zapadu, potvrdilo je istraživanje britanskog Državnog zavoda za statistiku.

 

Zdravijem načinu života doprinose i manje porcije hrane, kao i korišćenje štapića umesto viljušaka. Štapići usporavaju proces jedenja zbog čega organizam ima dovoljno vremena da registruje šta i koliko jede umesto da se pretera, piše Daily Mail.

 

OVDE saznajte kako da masažom tačke dugovečnosti Zu San Li usporite starenje, smršate i pomognete organima.

 

"Japanke osim povrća i žitarica jedu puno tofua, algi, hobotnica i lignji koje su bogate taurinom, aminokiselinom koja smanjuje holesterol i krvni pritisak", istakao je Kreg Vilkoks, naučnik koji se bavi proučavanjem starosti.

 

Za razliku od Japanki, njihove jače polovine ne žive dugo kao one. Njihov očekivani životni vek je 79,9 godina.

 

Zbog svega toga, ne treba da čudi što je najstarija žena na svetu koja ima 116 godina upravo Japanka. Kako se ona hrani i kakve su joj životne navike pročitajte OVDE.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...