SAVET ZLATA VREDAN

Za sto godina života ni jedan jedini put nije otišao kod lekara: Zahvaljujući ovom napitku je bio zdrav kao dren!

Sledite njegov primer i doživećete starost spokojni

Nutricija 27.10.2020. - 11:42h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Vil Braun je doživeo duboku starost, kod lekara tokom dugog životnog veka nikad nije išao. On je bio ubeđen da je za njegovo savršeno zdravlje odgovoran samo jedan napitak kojim je započinjao svako jutro.

 

Reč je o surutki, napitku u koji se kleo i Hipokrat. O ovom napitku se naširoko govori, a mnoge zdravstveni benefiti su pripisani baš njemu.

 

Surutka je tečnost koja se dobija iz kravljeg mleka prilikom izrade sira. Jako je bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima i drugim jedinjenjima koja su zdrava za naš organizam.

 

Pošto je reč o tečnosti, znamo da ona brzo stiže do svih organa putem kojih se nadoknađuju mnogi nedostaci u našem organizmu. Zbog niske pH vrednosti, prenos do organa je veoma brz i efikasan.

U jednoj litri surutke možemo naći tek 360 kalorija, što je upola manje od kalorija koje možemo pronaći u jednoj litri svežeg mleka. Pored spomenutog, surutka u sebi sadrži i belančevine, pa brzo daje osećaj sitosti. Iz tih razloga je odličan za mršavljenje.

 

Surutka ima diuretsko svojstvo što znači da će brzinski podstaknuti probavu i rešiti neugodan osećaj zatvora i nadutosti. Nemojte preterivati sa ovom namirnicom jer može izazvati dijareju. Do litar dnevno je maksimalno.

 

Minerali koje pronalazimo u surutki održavaju tonus ćelija, te sprečavaju visok krvni pritisak, moždani udar i infarkt. Proteini, sa druge strane, sprečavaju osteoporozu, regulišu holesterol, zaustavljaju delovanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i ono najvažnije, regenerišu jetru.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...