RUTINA KOJU LEPOTICA NE MENJA

Zna šta radi i radi to s merom: Ovo je rutina kojoj Emili Ratajkovski može da zahvali za svoju figuru i savršen igled!

Što god da obuče, kako god da se namesti i uhvati je oko kamere, Emili Ratajkovski izgleda savršeno. A, evo kako to potiže.

Nutricija
Autor:
Foto: Profimedia

Ovaj 29-godišnji model može se pohvaliti besprekornom linijom, ali i savršenim tenom koji doslovno blista.

 

No, osim očito izvrsne genetike, zasluge za ovakav izgled može se pripisati i načinu života koji Emili vodiishrani i fizičkoj aktivnosti kojima doprinosi odličnoj formi.

 

Šta jede Emili Ratajkovski?

 

Emili dan započinje njenim uobičajenim doručkom, koji se sastoji od crne kafe i peciva ili kafe i tosta, granola musli ili jednostavno – jogurta.

 

Nakon doručka u kome unese nešto ugljenih hidrata, Emili za ručak bira kvalitetan komad mesa i neko zeleno povrće. Po potrebi ističe, da se počasti i sendvičem, ali je meso i povrće neizostavan deo ovog obroka.

 

Hoće li pojesti desert? Kaže da hoće, ali vrlo retko i uvek će prednost dati što manjim komadima, koji će biti dovoljni za zadovoljiti želju sa slatkim, a bez štetnih posledica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

U svojim objavama na društvenim mrežama Emili ističe da voli da ima kontrolu nad obrocima koje jede i da često kuva kod kuće upravo radi želje da spreči preteran unos ili nezdrave namirnice.

 

Međuobrok za kojim će posegnuti Emili Ratajkovski najčešće je neki smuti od svežeg voća i povrća, a najdraži sastojci za ovaj smuti su joj je kurkuma i sok od cvekle. Kurkuma kao prirodni antioksidans pomaže u izbacivanju toksina, a cvekla je bogata vlaknima, mineralima i vitaminima koji doprinose probavnom sistemu, metabolizmu i zdravlju kože.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Večera je za Emili vreme za opuštanje, pa ga ili provodi s prijateljima ili u miru svog doma. Ovo je vreme kad će rado pojesti suši, ali i neke druge azijske specijalitete, pokušavajući pritom da ograniči unos soli i nezdravih namirnica.

 

"Volim da jedem uravnoteženo kako bih imala energije za sve aktivnosti koje imam u toku dana, ali i kako bih održavala svoje zdravlje. Smatram da su ravnoteža i kontrola porcija najvažniji faktori u održavanju forme. Osim toga, ako se držite ta dva pravila i na treningu - nećete imati previše posla!", zaključila je lepotica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Kako vežba Emili Ratajkovski?

 

Aktivnosti koje ističe kao najdraže su planinarenje i joga. "Nisam osoba za teretanu, a i u blizini stana imam jedan dobar joga studio, pa odem na časove joge. Osim toga, u slobodno vreme volim da planinarim, pa su to aktivnosti kojima se najčešće bavim", navela je.

 

Dok god jedete raznoliko, ali u kontroliranim količinama i redovno ste fizički aktivni, problema s održavanjem forme ne biste smeli da imate. Najdraža i najbolja ishrana je upravo ona koja vam donosi rezultate, a koja vam ipak dozvoljava da pojedete komad poslastice ili omiljeno pecivo za doručak, kako biste održavali dobro i mentalno i fizičko zdravlje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

Planinarite, plešite, plivajte, šetajte, vežbajte jogu ili idite na fitnes - odaberite aktivnost koja će vam biti zabavna i u kojoj ćete uživati i uključite je u redovne nedeljne aktivnosti i one će vam postati svakodnevica i navika bez koje nećete moći da zamislite život. U tome je tajna, da to zavolite, tvrdi Emili.

 

(Stil.kurir.rs/Fitness)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...