SPREMITE TELO ZA LETNJU SEZONU

Ovaj doručak ekspresno topi salo sa stomaka: Za nedelju dana skida i do 3 kg!

Dovedite liniju do savršenstva u kratkom vremenskom periodu. Put do top forme nikad nije bio lakši

Fitnes & Nutricija
Autor:
Ovaj doručak ekspresno topi salo sa stomaka: Za nedelju dana skida i do 3 kg!
Foto: Shutterstock

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i zato mora sadržati pravu vrstu namirnica. Ukoliko ste rešili da se oslobodite nakupljenih kilograma, počnite od menjanja načina na koji doručkujete.

Izmene u režimu ishrane u jutarnjim satima napraviće drastični kalorijski deficit i tako započeti razgranju masnih naslaga. Prva regija sa koje će kilogrami početi da se otapaju je stomak.

Ukoliko pratite ova 3 jednostavana pravila već nakon nedelju dana primetićete da vam garderoba postaje šira.

Pravilo broj 1

Osnovni savet nutricionista je da prvi obrok u toku dana uzmete čim ustanete, a najkasnije 30 minuta posle buđenja. Ovako ćete aktivirati metabolizam i na taj način će navići da duže bude aktivan.

Ukoliko prvo popijete kafu, pa doručkujete 2 ili 3 sata posle buđenja, metabolizam će se "ulenjiti" i raditi sporije, a to znači da će biti u mogućnosti da sagori mnogo manje kalorija nego što je potrebno.

Kada naviknete organizam na ovaj obrok, u toku dana ćete smanjiti mogućnost za napadima gladi i prejedanje kasno uveče.

Pravilo broj 2

Proteini spadaju u onu grupu namirnica koja čini čuda za telo. Svako ko se opredeli za režim dijetalne ishrane, mora telu da obezbedi dovoljnu količinu proteina. Oni učestvuju u uzgradnji mišićne mase, a takođe, zahvaljujući njima duže ćete biti siti.

Najveći izvor proteina su jaja, pa su tako idealna opcija za jutarnji obrok. Uz njih možete pojesti i veće parče integralnog hleba.

Jedno sprovedeno istraživanje je pokazalo da su ispitanici koji su jeli uglavnom proteine za doručak izgubili u proseku 4 kilograma više, od onih ispitanika čiji doručak se nije sastojao od namirnica bogatih proteinima.

Pravilo broj 3

Konzumiranje doručka bogatog rezistentnim skrobom može vam pomoći da ostanete siti i da sagorite više kalorija, jer podstiče telo da koristi masti za energiju.

Razistentni skrob možete pronaći u bananama, pa bi bilo dobro svako jutro pojesti jednu.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs