BRZO DO TOP FORME

Proveren recept za mršavljenje: Izbacila je ovih 5 namirnica iz ishrane i prepolovila se!

Kad izbacite određene namirnice, kilogrami sami počnu da se tope

Fitnes & Nutricija
11:20h Autor:
Proveren recept za mršavljenje: Izbacila je ovih 5 namirnica iz ishrane i prepolovila se!
Foto: Shutterstock

Iako su određene namirnice zdrave, to nikako ne znači da imaju mali broj kalorija. Većina ljudi, kad započinju dijete, uglavnom tu pravi grešku. Ovih 5 u najvećoj meri usporavaju proces mršavljenja i odlažu sagorevanje masnih naslaga.

Ako želite brzo da vidite rezultate, na ove namirnice zaboravite u narednom periodu, savet je nutricionista.

Avokado

Verovatno ste primetili da gotovo sve fitnes instruktorke preporučuju avokado i govore da je odličan u periodu dijete. Međutim, iako veoma zdrav, avokado sadrži veliki broj kalorija koji će samo usporiti proces mršavljenja. Jedna porcija sadrži 384 kalorija.

On bi u ishranu trebao da se uvrsti u onom trenutku kada stignete do željene kilaže i želite da je zadržite.

Fruktoza

Zdravija zamena za šećer je definitivno, kažu nutricionisti, ali ne bi smela da se nađe na meniju u procesu mršavljenja. Upotrebu fruktoze treba svesti na minimum, a najbolje bi bilo da je potpuno izbacite iz upotrebe.

Ona izaziva pojačanu potrebu za slatkišima, jer baš kao i beli šećer, povećava nivo šećera u krvi i otvara apetit i tako ulazite u začarani krug.

Suvo voće

To što je reč o voću može da prevari i navede da pomislite da je dobro jesti ga u toku dijete. Jedna šolja sušenog grožđa sadrži skoro 500 kalorija, a jedna šolja suvih šljiva oko 447. Ako im baš ne možete odoleti, onda pripazite na količinu.

Tropsko voće

Voće poput manga i ananas je ukusno, ali ono sadrži puno šećera što znači da sadrži i puno kalorija. Umesto njih jedite jabuke koje imaju manje kalorija a sadrže vlakna koja su odlična pomoć u sagorevanju kalorija.

Sokovi

Obratite pažnju na sastav sokova koje kupujete, jer čak i oni prirodno ceđeni znaju da imaju dodatni šećer. Upotrebom sokova najbrže se stavraju masne naslage.

(stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs