saznajte

5 najvidljivijih tragova starosti: Ovih 5 delova tela odaju vaše godine!

Koliko god se trudili da sakrijemo godine, ovi delovi tela nas odaju

Nutricija
Autor:
Foto: Shutterstock

Starenje je prirodni proces koji nijednu ženu nije zaobišao. Sa sobom donosi iskustvo i bolje samopouzdanje s godinama, ali i vidljive tragove starosti na telu.

 

Vrat


Kako starimo, naše telo prolazi kroz prirodne promene koja počinju da odaju naše godine.

 

Vrat je za mnoge  žene'problematično' područje jer otkriva godine. Vidljive zavoje i opuštenu kožu na vratu je teško prikriti, a operacija je skupa i rizična.

 

Riznica zdravlja: Trešnje pomažu u borbi protiv raka, usporavaju starenje i čuvaju vitku liniju!

foto: Shutterstock


Ruke


Pored lica i vrata, ruke su najvidljivije, neskriveno područje na telu. Na njima se uglavnom najčešće vide izbočene vene i tetive, nedostatak elastičnosti kože ili sunčane pege.


Starenje ruku karakteriše gubitak dermalne elastičnosti i atrofije potkožnog tkiva. Stoga vene, tetive i koštane strukture postaju sve više vidljive.

 

Zašto su vitamini B grupe neophodni ženama: Sprečite starenje kože na prirodan način!

foto: Shutterstock

Pušačke linije


Pušačke linije su vertikalne linije oko usta koje se pojavljuju s godinama, a posebno kod pušača. Kod nepušača su poznate i kao linije ruža za usne.

 

Kad elastičnost kože počne da slabi i kako vlaga napušta ćelije kože, znakovi starenja postaju sve vidljiviji. Kako starimo, linije i bore se počinju prirodno oblikovati oko usta, dok se kod pušač javljaju ranije zbog prirode pušenja.

 

Kod nepušača ove linije su poznate kao linije ruža za usne, jer se zbog ponavljanja stavljanja ruža na usne, linije i bore počinju da se stvaraju mnogo brže nego što bi trebalo.

 

Ušne resice


Kako starimo, gubitak kolagena, gravitacije i godine nošenja modernih velikih teških minđuša uzrokuje slabašne, tanke, naborane ušne resice. Injekcije hijaluronske kiseline sprečavaju da ušne resice postanu takve i ublažavaju nošenje teškog nakita.

 

Bore 'smejalice' oko očiju


Ove linije i nabori nastaju kontrakcijom mišića orbicularis oculi oko očiju, a javljaju se kad se smejemo ili žmirimo.

 

Kod nekih ljudi vidljive su i kada miruju i s vremenom se mogu proširiti i na područje obraza stvarajući umoran izgled lica.

 

Ove linije se mogu pogoršati sunčevom svetlošću ili pušenjem, a injekcije protiv bora mogu pomoći kod sprečavanja razvoja, širenja ili za omekšavanje postojećih bora, prenosi Mirror.

 

Evo koje namirnice ubrzavaju, a koje usporavaju starenje!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...