Blagotvoran efekat

Zašto su vitamini B grupe neophodni ženama: Sprečite starenje kože na prirodan način!

Ako nema negativne individualne reakcije, potrebno je da redovno koristite ove vitamine, koža vašeg lica će vam biti zahvalna za tako luksuznu negu

Nega
Autor:
Zašto su vitamini B grupe neophodni ženama: Sprečite starenje kože na prirodan način!
Foto: Shutterstock

Svaka žena i devojka sanja o lepoj, zdravoj i čarobnoj koži. Pravilna i pravovremena nega kože može da sačuva mladost kože lica i tela. Maske sa vitaminskim rastvorima, dodavanje vitamina kozmetičkim proizvodima i unos vitaminskih kompleksa je odlična prevencija starosnih promena na koži i telu u celini.

Za bledu kožu lica i pupu bora, vitamin B je posebno koristan. Potrošnja vitamina B je korisna u lečenju različitih kožnih poremećaja i oboljenja. To su vitamini rastvorljivi u vodi i stoga su potrebni svakodnevno za održavanje i unapređenja zdravlja kože.

Nedostatak vitamina B12 u organizmu: Nemojte ignorisati ovih 7 simptoma!

foto: Shutterstock

Vitamini B kompleksa imaju blagotvoran efekat na kožu, ali i rešavaju mnoge probleme na koži. Vitamin B1 izglađuje bore na koži, čineći dublje bore manje izraženim, a male - neprimetnim. Koristan je za opuštenu kožu, a takođe može da spreči starenje.

Vitamin B2 ili riboflavin leči zapaljenja na koži, vraća joj sjaj i zdravu boju usled ubrzanja metaboličkih procesa. Nedostatak ovog vitamina često uočava tako što se usne ljušte i formiraju se prelomi kože u uglovima usana.

Vitamin B3 ili niacin pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi i povećanju hidratacije kože. Nedostatak ovog vitamina ometa proces metabolizma masti, što dovodi do formiranja akni. Zato je vitamin B3 neophodan za zdravu kožu.

Vitamin B5 je odgovoran za smanjenje stresa i poboljšavanja funkcija nadbubrežne žlezde, što zauzvrat ometa proces formiranja akni, stvarajući glatku i sjajnu kožu. Na primer, vitamin B5 za masnu kožu pomaže da se održi njeno zdravlje i izgled.

Svemoćni vitamini B grupe: Šta koji leči i zašto su nam toliko neophodni!

foto: Shutterstock

Vitamin B6 ima hranljiva, hidratantna, snažna zaštitna i obnavljajuća svojstva, omogućava koži da se aktivno odupre agresivnom spoljašnjem okruženju: vetru, ultraljubičastom suncu, hladnom.

Folna kiselina (Vitamin B9) pomaže u uklanjanju mitisera i akni. Vitamin B12 pomaže u sprečavanju pucanja i osipa na koži. Kvalitetna krema za negu kože sa B12 pomaže da koža bude lepa.

Vitamine B kompleksa mogu da koriste ljudi sa suvom, masnom, problematičnom, mešovitnom i normalnom kožom. Ako nema negativne individualne reakcije, potrebno je da redovno koristite ove vitamine, koža vašeg lica će vam biti zahvalna za tako luksuznu negu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs