MARINA ABRAMOVIĆ IMA U 76. LICE BEZ BORA I TO ZBOG JEDNOSTAVNOG RITUALA: A odnos sa 2 decenije mlađim ju je PREPORODIO

Marina Abramović već dugo ne menja rutoinu zbog koje ima besprekorno lice u 76. godini, a smatra da je za sreću presudna ljubav.

Nega
19:07h Autor:
MARINA ABRAMOVIĆ IMA U 76. LICE BEZ BORA I TO ZBOG JEDNOSTAVNOG RITUALA: A odnos sa 2 decenije mlađim ju je PREPORODIO
Marina Abramović, Foto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia

Marina Abramović, naša umetnica koja je stekla svetsku slavu zahvaljujući performanskim koji sve ostavljaju bez daha i teraju osobu da zađe u svoju dušu. O bilo kojoj temi govori bez dkale na jeziju, te je otkrila i tajnu neguje lice u 76. godini, ali i koji joj je najveći porok.

- Nikako ne mogu da odolim belgijskoj čokolade, a rado bih ukrala ormar Tilde Svinton - rekla je za "Vogue".

Uz to je otkrila da joj jedan ritual pomaže da ima besprekornu kožu u osmoj deceniji.

Marina Abramović
foto: JAIME REINA / AFP / Profimedia

„Volim kupku u koju dodam košer so i sodu bikarbonu ili jabukovo sirće, stavim korejsku masku za negu kože i pustim da se sve dobro natopi. A kada bih imala samo 5 minuta da se spremim za izlazak, stavila boh samo crveni karmin “, rekla je Marina, koja godinama pokušava da napravi svoj miris.

„Godinama pokušavam da napravim svoj miris "munje nakon oluje". Zvao bi se ‘Nesanica’, jer kada ga jednom stavite, nikada nećete zaspati.“

Marina Abramović
foto: Richard Young / Shutterstock Editorial / Profimedia

U Marininom slučaju godine su samo broj, a na njenom duhu i energiji bi mogli mnogi da joj pozavide. Trenutno je u vezi sa dve decenije mlađim partnerom, kojeg izbegava da predstavi javnosti, ali se u intervjuu za "Guardian" osvrnula se i na njihovu romansu.

„Seks mi je veoma važan. Uvek je bio. Mnogi ljudi misle da posle menopauze ženama više nije do seksa. A za mene je seks posle menopauze postao još bolji, jer ne moram da brinem o neželjenoj trudnoći. Sada imam partnera koji je mlađi od mene 21 godinu. I to je fantastično! Nemam apsolutno nikakav problem s tim što sam seksualno veoma aktivna. To me čini srećnom. Seks vidim kao neophodnu životnu ravnotežu, uz dobru hranu, humor i radost”, iskrena je Marina.

1 / 7 Foto: Mondadori Portfolio / ddp USA / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs