Jaja su hranljiva namirnica bogata proteinima, vlaknima, vitaminom A, kalcijumom i gvožđem.

Daju osećaj sitosti i održavaju nivo energije u organizmu, ali mnogi veruju da konzumiranjem u vreme vrućina nanosimo više štete nego koristi svom organizmu.

Caka je u ovome: Evo kako se pravi najsavršenije jaje na oko!

shutterstock-245119171.jpg
Foto: Shutterstock

Ova namirnica nam pomaže da lakše podnesemo vrućinu, piše TOI. Na taj način ćemo održati balans tečnosti u organizmu i sprečiti slabost, što je veoma važno tokom leta.

Stručnjaci savetuju da tokom letnjih meseci birate kuvana jaja za doručak i da jedete jedno ili dva jaja. Izbegavajte omlet jer ima više masnoće zbog načina pripreme.

Šta kažu stručnjaci: Evo koliko je jaja nedeljno u redu da pojedete!

Mnogi misle da u vreme letnjih vrućina treba izbegavati jaja. A da li je zapravo tako