Rusi veruju da limun pomaže kod ovih tegoba: 2 puta godišnje sprovode čišćenje tela

Čišćenje limfnih sistema sprovodi se dva puta godišnje: u jesen i na proleće

Fitnes & Nutricija
20:36h Autor:
Rusi veruju da limun pomaže kod ovih tegoba: 2 puta godišnje sprovode čišćenje tela
Foto: Profimedia

Limfni sistem je važan deo imunog sistema. Njegova funkcija je da zaštiti telo do virusa i bakterija. Oni se neutrališu u limfnim čvorovima i sprečavaju ulaženje u krvne sudove.

Kada je limfni sistem u dobroj formi celo telo radi kao sat. Međutim, zbog specifične funkcije, limfni sistem je sklon nakupljanju toksina.

Narandža, grejpfrut i limun su zaduženi za čišćenje limfe. Ovi plodovi su bogati vitaminima i voćnim kiselinama koje savršeno čiste limfu. Zbog toga se u slučaju prehlade ili gripa preporučuje obilno konzumiranje ovog voća koje poboljšava imunitet.

Rusi praktikuju čišćenje tela od toksina ispijanjem soka od limuna. Limunov sok mora da bude čist, bez dodatka šećera. Pije se pola sata pre obroka ili sat vremena nakon jela.

Za jačanje organizma pravi se sok od limuna, šargarepe, cvekle, nara i brusnice.

Potrebno: 2 kilograma limuna (sa korom ali bez semena), 2 kilograma cvekle, 2 kilograma šargarepe, 2 kilograma nara, 2 kilograma brusnice, med.

Iscedite sokove od svakog povrća tj. voća zasebno, a zatim sve pomešajte. Dodajte med i ostavite sve u jednoj posudi sa poklopcem u frižider. Pijte razblaženo s vodom.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs