Ne budite sebični prema sebi

Znakovi koji pokazuju da ste pod velikim stresom: Sačuvajte zdravlje, usporite životni tempo!

Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osećate toliko umorno da nemate snage ni da se presvučete kada dođete kući, promislite da li je to što radite vredno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja

Nega
17:27h Autor:
Foto: Shutterstock

Svakodnevna užurbanost i sedelački način života na nas ostavljaju trajne posledice. Nekada pokušavamo da pređemo naše krajnje granice mogućnosti što je izuzetno sebično prema našem telu i našem zdravom razumu. Ovo su neki od pokazatelja da trpite veliku količinu stresa i da morate da usporite svoj životni tempo i opustite se.

 

1. Pojačan umor


Normalno je da vas posao i obaveze iscrpljuju, ali sve u svojim granicama. Ako se osećate toliko umorno da nemate snage ni da se presvučete kada dođete kući, promislite da li je to što radite vredno vašeg psihičkog i fizičkog zdravlja. Odgovor je, rekli bismo, uvek negativan.

 

2. Bolovi u leđima


Premda sedenje vrlo često izaziva bolove u donjem delu leđa, stres i živciranje će vam priuštiti bolove i u gornjem i središnjem delu i osećaćete se kao da na leđima neprestano nosite težak teret. Pokušajte da dubokim disanjem opustite mišiće i napravite kupku s eteričnim uljima za opuštanje.

 

Navike koje što pre treba da izbacite iz života: Svakodnevno vam stvaraju stres!

foto: Shutterstock

3. Problemi sa spavanjem


Ovaj problem kao posledicu nosi gore navedeni umor, a događa se uglavnom zato što ne možete da prestanete da razmišljate o poslu i stvarima koje još uvek niste rešili. Kako ne biste posezali za lekovima, na jastuk nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande koje bi trebalo da vas opusti i uspava.

 

4. Razdražljivost


Simptom razdražljivosti javlja se zbog previše razmišljanja koje uvek povuče pesimistične misli koje počnu da vas muče i tada svaku situaciju počinjete da vidite kao onu s negativnim ishodom. Pokušajte da gledate samo na pozitivne strane svega i dajte malo oduška pa se nagradite za sve dobro što ste uradili tokom nedelje.

 

5. Migrene


Ovaj intenzivni oblik glavobolje javlja se zbog premalo sna i prevelike količine obaveza. Takođe, jedan od uzročnika migrene je premalo hidratacije. Ako vam se javi migrena, dajte sebi ostatak dana slobodno i odspavajte u zamračenoj sobi. I ne zaboravite da pijete dovoljno vode tokom dana.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...