OPUSTITE SE

Bakini saveti za moderne mame: Šta ste dobile trkom da budete najbolje? Uživajte u svojoj deci!

Mnogi od nas danas, hajde da stavimo ruku na srce, ne uživamo toliko u našoj deci i svi smo mi zapravo samo upola kao pre posvećene svojoj deci.

Vaše dete & vi 26.03.2018. - 15:43h Autor: index.hr
Foto: Shutterstock

Nakon što je rodila svoje prvo dete i podlegla tipičnim, zapravo – modernim – majčinskim stresovima, poznata australijska blogerka Konstans Hol za savet je pitala svog tatu, o svojoj mami koja je podigla 11 dece i gotovo nikada nije izgledala kao da će ovog časa pregoreti.

 

Kako je to moguće, pitala ga je, a on joj je mirne duše odgovorio:

 

"Ona se nikada nije ni upola toliko nervirala kao što se nervirate, vi moderne mame!"

 

Savršen savet koji je objasnio dodatno – "Ona nije morala da ide u banku, nije morala da svaki dan ide u prodavnicu, ona nije ni znala niti je je htela da se nervira toliko oko svega oko čega se vi nervirate. Njoj i mnogim mamama pre, nikada nije bilo tako važno da njihova beba mora da dostigne svaki svoj razvojni korak u nekom zadatom vremenu. Ona je jednostavno podizala svoju decu, uživajući u njima i u njihovom društvu. I u sebi, u odmoru, onoliko koliko je uspevala dok su deca bila tu negde oko nje."

 

Savet zlata vredan: Snalažljiv tata otkrio trik da uspavate bebu za manje od minut! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Nije li to zaista savršen savet i jedan bezbrižan put koji bi moderne mame definitivno trebalo da pronađu. U sebi, jer ga u današnjem društvu sigurno neće naći.

 

Poređenja radi, uz ovaj je savet Konstans na svom Fejsbuk profilu napisala kako to zapravo izgleda danas i zbog čega smo mi mame zapravo toliko zastranile.

 

"Mnogi od nas danas, hajde da stavimo ruku na srce, ne uživamo toliko u našoj deci i svi smo mi zapravo samo upola kao pre posvećene svojoj deci. I to ne zato što to ne želimo već zato što smo toliko pod pritiskom svega drugoga da baš zbog toga što svojoj deci želimo samo najbolje, najviše nekako ignorišemo njih, a i sebe same", priznala je Konstans, koja inače ima četvoro dece, a javnost je obožava zbog njenog ultra iskrenog stava prema roditeljstvu.

 

Rekli su joj da umire pa je naterala muža da se oženi drugom: Imala je težak oblik raka a u trenu se sve okrenulo!

foto: Profimedia

Mi se današnje mame se toliko trudimo da budemo savršene – želimo da budemo super mame, super dojilje, želimo da izgledamo savršeno – idemo u teretanu, trčimo u prodavnice, plaćamo račune, obavljamo poslove, kuvamo organsku hranu, živciramo se na najjače jer nemamo vremena ni za frizuru da nam neko sakrije te sede, i bukvalno se bojimo da opet klince nahranimo nekom brzom hranom – samo zato da nam ne SUDE!

 

I šta smo zapravo time dobile? Tom stalnom trkom da budemo najbolje što možemo? Dobile smo to da smo nervoznije nego ikad, a iako sve to radimo radi naše dece, ali i naših partnera (jer savršena mama mora biti i savršena žena, zar ne?), da na kraju dana više nemamo vremena da se bavimo bilo kim. I ne samo to, dodala je Konstans, i toliko je u pravu da ne može biti više u pravu – "Stalno smo tu negde, ali smo svugde nekako na pola, i onda se čudimo što nas i naša deca i naši partneri više ne doživljavaju kao pre. I oni nas slušaju samo na pola jer se već usred druge rečenice pomalo isključuju, zapravo nam vraćajući onako kako se i mi ponašamo prema svima.

 

Sve zato što smo se toliko trudile da budemo super mame i super žene – umesto da se stvarno opustimo i počnemo konačno da živimo trenutku – za tu decu koju smo s toliko ljubavi doneli na svet."

 

Besna, očajna i premorena mama osula paljbu po svom lenjom mužu: Treba mi pomoć! (FOTO)

foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...