Samoživi muž

Besna, očajna i premorena mama osula paljbu po svom lenjom mužu: Treba mi pomoć! (FOTO)

Mame su superheroji, ali i superherojima treba pomoć, tako je ova majka u otvorenom pismu objasnila mužu da joj stvarno treba pomoć i koje posledice mogu biti ako ona nastavi ovim tempom

Porodica
11:38h Autor:
Besna, očajna i premorena mama osula paljbu po svom lenjom mužu: Treba mi pomoć! (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook / Celeste Erlach

Umorna i pomalo očajna mama je podstakla lavinu komentara objavom otvorenog pisma suprugu, tražeći dodatnu pomoć u brizi za njihovo dvoje male dece.

Blogerka Selest Erlah iz Jute u SAD-u odlučila se na ovo pismo nakon što je njen muž nakon što je dvadeset minuta pokušavao da uspava njihovo dete odustao, vratio ga uplakanog kolevku i stavio kolevku pored njene strane kreveta, dok je ona pokušavala da spava.

Svojim priznanjem podigao prašinu: Ja sam partner svojoj ženi, a ne gost koji samo jede i spava!

To što je on uradio je u njoj podstaklo ogromni bes, ali umesto da započne svađu, odlučila je da mu napiše iskreno otvoreno pismo u kojem traži njegovu pomoć, između ostalog, zato da ne postanu kao svoji roditelji, gde je majka roditelj, a otac jedva uključen u odgoj.

"Svakog dana je sve više vidljivo da moj muž i ja ulazimo u neku kolotečinu u kojoj se od mene očekuje da kuvam, čistim i sama se brinem o deci, čak i nakon povratka na posao. Ja sam samo čovek i momentalno funkcionišem na pet sati sna i premorena sam. Trebaš mi", napisala je Erlah.

Roditeljstvo na malo drugačiji način: Slavni par ostavlja decu bez nasledstva, razlog je sjajan! (FOTO)

Selestino pismo na Fejsbuk stranici Breastfeeding Mama Talk se brzo pokazalo kao goruća tema mnogih roditelja. Skoro četiri hiljade ljudi su pismo podelili, ima preko devetsto komentara i četiri hiljade "lajkova".

U pismu u kojem traži od muža da još više pomaže navodi i primere poput onoga da ujutro on pripremi starije dete za školu dok se ona brine za bebu.

"Znam da je teško slušati bebu koja plače. Veruj mi, znam kako je to. Ali ako mogu da se brinem o bebi ceo dan i smirujem je bezbroj puta, onda ti to možeš sat ili dva tokom noći. Molim te. Treba mi tvoja pomoć", napisala je.

Dodala je da joj treba više odmora, barem preko vikenda kako bi izašla iz kuće i provela neko vreme sama sa sobom. Takođe, spomenula je i neke manje svakodnevne zadatke te je mužu predložila da opere sudove nakon što ga koristi.

"Znam da su naši roditelji stvari radili drugačije, i mrzim činjenicu da ove stvari moram uopšte da te pitam. Volela bih kad bih mogla sve sama da uradim. I volela bih da mi ne treba pažnja i tu i tamo da neko primeti koliko imam posla. Ali, priznajem... Samo sam čovek i predajem se. Pišem ti kako bih ti dala do znanja da mi treba pomoć i da ću pući ako ovako nastavimo. A to će imati posledice na tebe, decu i celu našu porodicu."

Vladika Nikolaj savetovao kako da od dece napravite prave ljude: Nije obrazovan ko ima škole, nego ko ima obraza!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs