Svaka joj je na mestu

Podigla prašinu objavom da žene rade teže poslove: Na ovakvu reakciju nije računala! (FOTO)

Odlučila je da "razbije stereotipe" i opisala je na koji su način bili podeljeni poslovi unutar njene porodice

Porodica
19:28h Autor:
Podigla prašinu objavom da žene rade teže poslove: Na ovakvu reakciju nije računala! (FOTO)
Foto: Profimedia

Žene brinu o domaćinstvu i porodici, a muškarci popravljaju automobile, rade popravke po kući... Tako bi se "šturo" mogle opisati obaveze unutar jedne porodice, barem ako je suditi po postu koji je na Fejsbuku objavila Darla Haluk.

Odlučila je da "razbije stereotipe" i opisala je na koji su način bili podeljeni poslovi unutar njene porodice.

Majka četvoro dece održala bukvicu muškarcima: Samo operi proklete sudove s vremena na vreme! (FOTO)

"Odrastala sam gledajući kako majka brine o domaćinstvu i porodici, a brat i ja smo dobili i svoje zadatke. Ja "roze", a brat "plave". Majka je čistila naš dom, kuvala, a otac je popravljao automobil, kosio travnjak i igrao se s nama dugo sve dok više nije mogao da drži oči otvorene. Divan otac!"

Objasnila je, između ostalog, da su obaveze u njihovoj porodic deljene prema polu, a često je osećala kako ona radi teže poslove od svog brata, ali od nje se, kao devojke, to očekivalo. Zapitala se, zašto bi ona trebalo da radi određene poslove samo zato što je žena? Naglasila je kako su žene često umorne od obaveza koje su same sebi nametnule, ali i društvo i odgoj, te smatra da "muškarci puno bolje prolaze."

Opisala je da nije mogla da shvati zašto je majka bila ljuta jedne letnje večeri nakon što se otac vratio s njom i bratom kući nakon višesatnog igranja u pesku. Naglasila je da su njeni roditelji oboje bili zaposleni puno radno vreme i kako danas kao majka i supruga razume tadašnju majčinu reakciju.

Deca nisu tvoji robovi: Mlada majka na stubu srama zbog metoda vaspitanja! (FOTO)

"Nakon napornog radnog dana, u neudobnim štiklama i uskoj suknji koju je morala da nosi kao menadžerka u banci, ne bi ni odložila svoju torbu na sto nakon ulaska u kuću, a već je bila u kuhinji i pripremala obrok za sve nas. Sigurno je želela da neko jednom napravi obrok za nju. Da i ona može da se igra sa svojom decom baš kao što je to činio njen suprug. Da i ona može da dođe s posla i sedne na kauč i odmori se bez da je etiketiraju kako nije dobra majka, supruga ili domaćica..."

Svojim priznanjem podigao prašinu: Ja sam partner svojoj ženi, a ne gost koji samo jede i spava!

"... Ceo život gledam kako žene nose teret celog domaćinstva na svojim leđima dok muškarci pretežno samo gledaju u njih dok one obavljaju svoje obaveze i traže još jedno pivo, još grickalica dok gledaju omiljeni sport na TV-u ili film i slično. Samo traže još, a ne daju gotovo ništa. To je nešto što se podrazumeva. Moja majka je prava boginja, gledala sam je kako sve drži pod kontrolom i uvek sam htela da budem poput nje. Ona je mogla sve na svetu. I otac je bio uz nju, bio joj je podrška, ali većinu vremena podršku je pružao - s kauča. Žene nisu lude, žene su samo iscrpljene pospremajući za svima u svom životu. Postaju ljute jer ih i retko cene zbog svega što obavljaju. Više puta sam se pitala zašto bi majka postajala ljuta, ponekad bi i vikala. Ali uvek nam je poslužila večeru kao da smo kraljevska porodica. Moja majka je moj super-heroj", napisala je između ostalog u svom podužem postu Darla koju su podržali na Fejsbuku sa 17 hiljada lajkova i gotovo 13 hiljada šerova njene objave.

"Reč je o tome da bi trebalo da se promeni stav da su kućni poslovi pretežno ženska obaveza", zaključila je Darla.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs