Istraživanje pokazalo

Stub svake kuće i porodice: Obaveze jedne majke jednake su radu na 2,5 posla svaki dan!

Najodgovorniji i najlepši posao na svetu

Porodica
Autor:
Stub svake kuće i porodice: Obaveze jedne majke jednake su radu na 2,5 posla svaki dan!
Foto: Shutterstock

Istraživanje sprovedeno u Americi u kojem je učestvovalo 2.000 majki dece između 5 i 12 godina, pokazalo je da je majčinstvo jednako tome kao da dnevno radite dva i po posla!

Majke provedu 98 radnih sati nedeljno u aktivnom obavljanju poslova. Kad se to preračuna na radni nedelju, dobije se broj od 14 sati na dan.

Tako prosečno majka s radom počinje svakog dana između 6 i 6:30 sati i ne prestaje do 20:30 sati, a vrlo često i duže.

Majke koje su učestvovale u istraživanju rekle su da se osećaju srećno ako tokom dana uspeju za sebe da odvoje sat vremena.

Odlučila da u životu bude samo domaćica: Ovako takav život zaista izgleda!

foto: Profimedia

Čak 40 odsto majki reklo je da vrlo često imaju osećaj da im dani prolaze isključivo u obavljanju neprekinutog niza različitih zadataka i da njihovoj dnevnoj listi obaveza nikad nema kraja.

Upitane da istaknu šta im olakšava obavljanje svakodnevnih dužnosti, majke su odgovorile da su to velike količine kafe, igre i TV emisije za decu, YouTube

Istraživanje je pokazalo da mame mogu da se poistovete sa spasiocima jer pored mnogih obaveza imaju i obavezu da budu neka vrsta pogonskog goriva za celu porodicu, ali zaključak je da je biti majka bez sumnje najodgovorniji i najlepši posao na svetu.

U čemu se razlikuju mame devojčica od mama dečaka?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs