Da li se slažete?

U čemu se razlikuju mame devojčica od mama dečaka?

Svesna opasnosti koje mogu zadesiti ženu u ovom svetu, kako raste njena ćerka, tako će rasti i majčini strahovi za njenu budućnost u svetu u kojem je jedna od šest žena žrtva pokušaja ili izvršenog seksualnog nasilja

Vaše dete & vi
Autor:
U čemu se razlikuju mame devojčica od mama dečaka?
Foto: Shutterstock

1. Postaje još nežnija

Kada dobiju ćerku, mnoge žene otkriju neku svoju novu, još nežniju i mekšu stranu. Osete unutrašnji mir i spokoj kakav nisu nikada pre! Kako vreme prolazi, shvataju koliko su se zapravo promenile i da više nemaju toliku potrebu za, na primer, nepredvidivim i uzbudljivijim stvarima kao pre. Počinju da uživaju u miru.

Psihijatar dr Branislav Filipović: Dete histeriše jer tako postiže cilj kod roditelja!

foto: Shutterstock

2. Žena više pažnje obraća na poimanje slike o sopstvenom telu

Svaka žena ima nesigurnosti, trenutke kada se ne oseća dobro u sopstvenoj koži, kada želi da bude mršavija, ima tanji struk ili veće grudi. Pomisliće, pa reći i naglas, koliko je nezadovoljna svojim telom, ali kada na svet dođe njena mezimica koja će upijati svaku maminu reč, žena će shvatiti da bi takav pogled na sopstveno telo mogla da prenese i na svoju ćerku.

To je poslednje što majka želi! I zbog toga će početi da pazi šta govori pred malenom, ali i pokušati da promeni nezadovoljstvo izgledom kako bi i njena devojčica shvatila da ne mora da izgleda na određeni način kako bi bila srećna i zadovoljna.

Pedijatar otkriva: Jedino ovako možete da ojačate imunitet malom detetu i sprečite bolesti!

foto: Shutterstock

3. Spoznaće neke nove strahove

Svesna opasnosti koje mogu zadesiti ženu u ovom svetu, kako raste njena ćerka, tako će rasti i majčini strahovi za njenu budućnost u svetu u kojem je jedna od šest žena žrtva pokušaja ili izvršenog seksualnog nasilja.

U svetu u kojem 60 odsto žena doživi uznemiravanje na poslu, u kojem je jedna od pet devojčica žrtva zlostavljanja, i žene koje su pre majčinstva bile potpuno neustrašive kada dobiju ćerku spoznaće neke strahove – i to je potpuno normalno. Majka se u svakom trenutku brine za sigurnost svog deteta i želi da ga zaštiti od svakog zla.

Karakteristike koje nasleđujemo samo od oca: Evo zašto na svetu ne postoje glupe žene!

foto: Shutterstock

4. Lakše će se naljutiti

Strah će, neizbežno, u jednom trenutku prerasti u ljutnju. Žena će se ljutiti na nepravdu koju žene svakodnevno trpe u svim aspektima života i biće svesnija toga zbog čega se zapravo vodi borba za ženska prava, za jednake plate i pravo na zaštićenost od seksualnog uznemiravanja na radnom mestu. Majka će se, poput prave mame lavice, boriti za bolji svet u kojem će odrastati njena ćerkica.

Profesor Milica Novković: Roditelji plaćaju svoje greške u trećoj, četvrtoj godini svog deteta jer ne mogu da ga obuzdaju!

foto: Shutterstock

5. Postaće hrabrija

Ta hrabrost podrazumeva izricanje sopstvenog mišljenja bez straha šta će drugi misliti o tome, prozivanje nepravde, zauzimanje sopstvenog stava čak i kada se ono kosi sa stavovima većine, postavljanje granica u odnosu s ljudima i zahtevanje boljeg – za sebe i za ljude oko nje.

Znajući da je njena ćerka gleda i uči iz njenog ponašanja, majka će se ponašati hrabro na način na koji želi da se i njena ćerka ponaša jednog dana. Ka ciljevima će koračati daleko odlučnije. Imaće želju da njena ćerka zna kako to izgleda kada žena sledi svoje snove.

Godinama bila u dugovima, a sada živi u luksuzu zahvaljujući ovom sistemu: Majka šestoro dece otkriva kako da uštedite pri kupovini namirnica!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs