da li će se mame složiti

Tate su najobičniji muškarci koje je ljubav pretvorila u superheroje: Ove stvari tate ipak rade malo bolje od mama!

Kada je reč o detetu, mame i tate su nezamenjivi, a njihove uloge, koliko god slične bile, zapravo su jako različite. No isto tako nema osobe, a ni naučnog istraživanja, koja će reći da su mame bolje ili da su tate bolje.

Vaše dete & vi
21:12h Autor:
Tate su najobičniji muškarci koje je ljubav pretvorila u superheroje: Ove stvari tate ipak rade malo bolje od mama!
Foto: Shutterstock

Svako ima svoje adute, ali iako i ovaj tekst generalizuje, verujemo da ćete se složiti kako su u nekim stvarima mame zakon, a u nekima – tate. I neka se mame sada ne razočaraju, ali u nekim pitanjima deca će svoj pobednički bod dati upravo tati. Zašto? Jer su s tatom neke stvari jednostavno bolje. Koje to? Upravo ove. Možda nisu baš životno važne, ali su svakako važne u životu svakog deteta.

S tatama je lakše prebroditi sitne povrede i modrice – tata će uvek biti optimističniji i reći : "Nije to ništa, šta je život bez toga?"

Tate zabavnije čitaju – oni jednostavno ne znaju ostati ozbiljni dok se čita priča jer likovi iz knjige svi do jednog moraju imati svoj glas.

Tate se igraju grublje od mama i iz nekog razloga deca to zapravo obožavaju. Rvanje u trenutku kada to najmanje očekuju? To je prava stvar!

Tate i pecanje – i mame pecaju, ali priznaćete da taj posao češće biraju muški, a pecanje s tatom odličan je razlog za malo zabave i ozbiljnih tata-dete razgovora.

Tata pevao ćerkici serenadu: Za bebinom reakcijom odlepio ceo internet! (VIDEO)

foto: Shutterstock

Tate i žmurke – dok će mame biti brižne i razumne čak i u igri, tata će deci pokazati kako se skriva na najskrovitijim mestima, samo da bude što zabavnije.

Tate i igranje u pesku – možda će mame napraviti malo lepše torte i kolače, ali deci će bolja zabava biti tata koji će kopati dublje i više od bilo kog deteta.

S tatama vide sve – jer tate najviše vole svoje dete staviti na ramena i tako nositi kroz gužvu.

Tate su dakle bolje za avanturu – ma zapravo, vreme provedeno s tatom nekako se uvek može nazvati avanturom.

Tate više vole sport – i više od sedenja na klupi u parku vole okupiti klince i s njima zaigrati fudbal.

Klovnovi u vodi – letnje radosti i tate jednostavno idu ruku pod ruku. Ko se još samo brčka uz ivicu bazena kad je to idealno vreme da se deca bacaju na sve strane, a ovog puta neće se ni zaprljati ni povrediti.

Tata kamper – svako dete zaslužuje da barem jednom u životu ode na kampovanje u prirodu, a tata je tu, priznaćete, jednostavno car bez kog se ne može.

Tate se ne boje buba – i zato će tate bolje približiti deci ljubav prema prirodi.

Tata je tata: Očevi zaslužni za osećaj sigurnosti kod deteta!

foto: Profimedia

Tate brže smire decu kada „šize“ – dok mame objasne i bogato verbalno analiziraju problem, tate u tren oka malo zagrme, malo nameste facu, i dete lakše i brže shvati kako je vreme da prestane sa svojim „bu-hu-hu“ stanjem.

Tate ne mare toliko za zacrtane rasporede – dok će mame učiniti sve da se požure kući, na primer, jer je vreme za spavanje ili obrok. Tate će nekako radije uživati u tome gde su i onome što već rade s motom „Naspavaće se već u životu, a ako su gladni, nešto će se već naći“.

Tate su majstori glupiranja – s dečjim kostimom na sebi ili bez njega. I tu vam mame nemaju baš puno pogovora.

Važna poruka jedne mame raznežila svet: Drage tate, molim vas uradite ovo za svoju porodicu!

foto: Printscreen Youtube / Greg Wickherst

Tate prave bolja jela – jer je s tatom i klopanje lepše i zabavnije. Uostalom, tate koje kuvaju čine to uvek zabavnije i originalnije od mama, pa makar pravili identična jela. Ali tatina su ipak više kul.

Tata je bolji naučnik – čak i kad nema pojma šta radi, tatina zadubljenost u rešavanje školskih zadataka i projekata ravna je najboljoj inspiraciji zbog koje će dete ravnopravno uživati u tom poslu jer će se tate pritom igrati, zbijati šale i verovatno isprljati sve oko sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs