Stravično

Nasilan dečak nacrtao svoju porodicu: Psiholog odmah otkrio zašto tuče, pljuje i psuje očajne roditelje! (VIDEO)

Na crtežu dečak stoji među roditeljima, u sredini slike. Majka je velika, a otac je nacrtan u daljini. Dečiji psiholog je odmah znala u čemu je koren problema

Vaše dete & vi
Autor:
Foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Život britanskog bračnog para Ejdrijana (46) i mme (37) je bio sve samo ne skladan i srećan, porodičan. Najveći problem bio je to što nisu znali kako da kontrolišu ispade besa svog 8-godišnjeg sina Ajona koji je, "kada bi mu došla žuta minuta", udarao roditelje čime je stigao, psovao ih, pljuvao, čupao, grizao...

foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Zbog toga nisu ispaštali samo oni već i njihovo drugo dete, starija 11-godišnja Sorel. Dečak je znao da ima takve ispade da se odlazak na spavanje ponekad za porodicu pretvarao u borbu koja je trajala satima i često se završavala suzama.

 

Bili su toliko očajni da su potražili pomoć dečije psihologa Lavern Antrobus koja na britanskom Kanalu 5 vodi emisiju "Violent Child, Desperate Parents" (Nasilno dete, očajni roditelji) i pomaže roditeljima i njihovoj deci da počnu da žive normalnije, prenosi Daily Mail.

 

UZNEMIRUJUĆE! Očuh udario majku: Njen sin očitao mu je lekciju za ceo život! (VIDEO)

foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Psiholog ih je posetila u njihovom domu u južnom Velsu i, iako je u svojoj karijeri videla sve i svašta, ostala je zapanjena koliko energije je majka Ema trošila dok je pokušavala da obuzda svog podivljalog sina i da ga smiri.

 

Lavern Antrobus je pogledala crteže koje je mališan napravio dok je imao tri godine i rekla roditeljima da bi u njima mogao da se skriva razlog takvog ponašanja. Na crtežu on stoji među roditeljima, u sredini slike. Majka je velika, a otac je nacrtan u daljini.

 

Kako odrastanje u siromaštvu utiče na dete: Strašne posledice ostaju za ceo život!

foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Rekla im je da je dečak ostao zaglavljen u fazi u kojoj "mama pripada njemu, a tata može da sedi u uglu". Naglasila im je da je važno i neophodno da sve rade zajedno i da će tako njegovo ponašanje biti dovedeno u kontrolu.

 

"Kao psiholog znam da se vrlo mala deca blisko povezuju s roditeljem suprotnog pola i to im je važno. To je apsolutno uobičajeno, ali čini se da se u ovoj porodici dogodilo to da nisu uspeli da mu pomognu da izađe iz te faze", objasnila je psiholog.

 

Inače, Ajon je bio dobar dok boravi u školi, ali njegovo ponašanje potpuno se menja kad dođe kući. Bio je u stanju da satima urla na svoju majku. Očajni roditelji ispričali su da je ponekad znao toliko snažno da udari vratima da su ostale pukotine na zidu ili je znao toliko agresivno da skače da je jednom prilikom radijator iskočio iz ležišta.

 

Rano otkrivanje autizma kod dece: Ovaj test od 2 minuta je precizan u 88% slučajeva!

foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Rekli su psihologu da se osećaju slomljeno i poraženo.

 

"Borimo se s njim na mnogo načina, i to je uzrokovalo toliko svađa i rasprava. Ne znamo možemo li više da nastavimo tako", rekla je majka Ema.

 

Lavern im je savetovala da se ujedine i rade svakako kao tim. Otac mora da pomaže majci kako bi dečaku pokazali da ima dva roditelja. Mora da ih vidi kao par. Mora da zna da je njegovom stajanju između njih dvoje došao kraj. Rekla im je da, ako tako nastavi, lako je moguće da će im se brak završiti razvodom.

 

Kako roditelji sistematski uništavaju svoju decu: Ovako nastaju nesposobni ljudi!

foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Novi režim ponašanja roditelja je rezultirao boljim ponašanjem dečaka, i to u tolikoj meri da su mogli da ga ostave kod bake i deke i da uživaju u izlasku, po prvi put za nekoliko godina. Sada, umesto da Ionu dopuste da satima sedi u svojoj sobi i gleda u kompjuter, izvode ga napolje. Zajedno voze bicikle, idu na plivanje...

 

Dva meseca nakon što im je savetovala kako da se ponašaju, dečiji psiholog je ponovo posetila porodicu. Ema je priznala da je tek sad svesna koliko su svojim ponašanjem loše uticali na svoje dete, koliko su nesvesno pogoršavali stvari.

 

Vladeta Jerotić otkriva: U detinjstvu leže 3 glavna uzroka neurotičnosti!

foto: Printscreen Youtube / Mèo Mập

Dečak je opet nacrtao svoju porodicu, ali ovog puta on nije stajao u sredini između roditelja. Roditelji su sad jedno uz drugo, a pored njih stoje Ioan i njegova sestra Sorel.

Lavern Antrobus je pojasnila kako dečiji crteži odražavaju kako se osećaju. Crteži mogu psiholozima da daju uvid u stanje koje vlada u porodici i kako dete vidi svoju ulogu u njoj.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs